(Avisa Nordland)

Etter avansement mot KI Klaksvik og Linfield ventet det litauisk motstand i det som er nest siste hinder før et eventuelt gruppespill i Champions League.

Kjetil Knutsen gjorde to forandringer på laget fra start mot Žalgiris sammenlignet med laget som slo Aalesund 2–1 i helga. Nysigneringen Lars-Jørgen Salvesen gikk rett inn på laget for Victor Boniface som ble solgt til belgisk fotball. I tillegg var Brede Moe tilbake på laget etter noen kampers skadeavbrekk.

Allerede etter et drøyt minutt viste gjestene noe av det de hadde å by på. Ranan satt på turboen langs venstrekanten og serverte Kehinde Oyewusi foran mål. Sistnevnte kom i stor fart og satte hodet til. Ballen gikk klokkerent i tverrliggeren før den spratt ut igjen. Nesten en drømmestart for gjestene!

Tendenser fra Glimt

Deretter var det nyervervelsen på topp for Glimt som skulle vise seg fram. Mvuka sendte en fin stikker i bakrom til Salvesen som nesten fikk lirket ballen forbi keeper.

Like etter tok han på seg servitørrollen da Mvuka på nytt fant Salvesen i boksen. Spissen trillet ballen videre til Amahl Pellegrino som ikke fikk et rent treff på ballen i avslutningen. Men hjemmelaget viste tendenser!

Etter 18 minutter var det slutt fro Brede Moe som allerede før det var spilt ti minutter ga beskjed om at han måtte bytte. Inn kom Isak Helstad Amundsen.

Like før halvtimen var det en annen kar fra Brønnøysund som viste seg fram. Saltnes kom på en smart bevegelse inn bak gjestenes forsvar og fikk ballen skrått til venstre, men avslutningen ble avverget av gjestenes sisteskanse.

Så ble det dramatikk på Aspmyra! Amahl Pellegrino ble revet ned i feltet da han jaktet et innlegg på bakre stolpe. Ballen gikk ut til innkast, men dommeren holdt igjen kastet og signaliserte at han skulle ut for å kikke på situasjonen én gang til på VAR-skjermen. Etter litt betenkningstid pekte den bulgarske kamplederen på straffemerket!

Hugo Vetlesen gikk fram, sendte keeper til høyre og ballen til venstre. 1–0 til de helgule.

Boksåpner fra Brønnøysund

Bare et par minutter senere doblet Glimt ledelsen. Ulrik Saltnes lekte boksåpner i det han trillet ballen gjennom til Amahl Pellegrino som var sikker som banken alene med keeper Gertmonas. 2-0!

Det var også stillingen halvveis.

Også i den andre omgangen var det gjestene som startet best før Glimt tok mer over. Like før timen bestemte Zalgiris seg for å være i det gavmilde hjørnet. Brice Wembangomo brøt ballen til Amahl Pellegrino som serverte Lars-Jørgen Salvesen på 16 meter. Alene med keeper bredsidet han inn sitt første mål i den helgule drakta og sørget med det for 3-0!

Enorme sjanser

Mye vil ha mer, er det noe som heter. Det virket å være tilfelle for Glimt. Bare et par minutter etter 3–0 holdt Glimt trykket oppe etter et hjørnespark. Ballen havnet ute hos Elias Hagen som svingte inn ballen foran mål. Der kom midtstopper Marius Høibråten stupende og satte inn 4–0.

Da slo litauerne sprekker. Joel Mvuka kom, nesten ut av ingenting, helt alene med keeper og bredsidet ballen til side for keeper. Uheldigvis for Glimts diamant traff ballen innsiden av stolpen og gikk ut.

Og det var visst ikke Mvukas minutter akkurat dette. Like etter fikk han en ny kjempesjanse. Først var det nærmest en kanonade mot gjestenes mål før ballen falt ned til kantspilleren som fra fem meter banket ballen over. Burde gjort mål der, unggutten.

Målscorer Pellegrino går ut etter 80 minutter. Inn kom Sondre Sørli. Også Espejord kom inn og ut gikk Salvesen til stor jubel fra Aspmyra, Han satte altså ett mål i debuten.

Etter 85 minutter fikk Mvuka nok en kjempesjanse. Sendte den rett på keeper.

Dommeren la til tre minutter.

To minutter på overtid scorer Glimt sitt femte mål. Espejord utnytter en tabbe og banker inn 5-0.

Det ble også sluttresultatet og Glimt har et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret.

De frammøtte på Aspmyra fikk virkelig valuta for pengene og Glimt sikret seg et meget godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Litauen neste uke.