Her skal det komme asfalt i vår - men nå forstyrres arbeidet med å ruste opp veien

Rustes opp: Grusveien har stort behov for oppgradering. Her fra i fjor sommer da arbeidet med Kongsvatnveien startet opp. Svein Christiansen i Vågan kommune ber folk følge skiltingen.

Rustes opp: Grusveien har stort behov for oppgradering. Her fra i fjor sommer da arbeidet med Kongsvatnveien startet opp. Svein Christiansen i Vågan kommune ber folk følge skiltingen. Foto:

Kongsvantveien skal rustes opp, men Vågan kommune fortviler over bilister som bryter skiltinga.

DEL

- Vi jobber med å legge til rette for asfaltering på Kongsvatnveien om en måneds tid, opplyser Svein Christiansen som leder teknisk drift i Vågan kommune.

Veien er skiltet med forbud mot gjennomkjøring på dagtid mens arbeidet pågår - men det nytter lite.

- Det er skiltet på begge sider. Likevel opplever vi at folk kjører gjennom likevel uten at de har noe ærend der. De kjører inn, kikker og snur for å kjøre tilbake.

Beboere i området har anledning til å kjøre inn fra en av sidene.

- Folk ellers etterlever ikke skiltingen. Skal vi stoppe det må vi fysisk stenge veien, det ønsker vi ikke å gjøre. Vi oppfordrer til å følge skiltingen.

Kongsvatnveien har i flere omganger vært etterspurt utbedret. Arbeidet startet i fjor sommer. Det ble satt av tre millioner kroner i fjor og samme beløp i år.

Artikkeltags