Gå til sidens hovedinnhold

Her skrur Rasmus og Trond opp det arrangørene tror blir en ny trend i Lofoten!

Nå er stolpejakten på plass i Lofoten!

For abonnenter

Det er Lofoten Friluftsråd som står bak det nye tilbudet. Stolpejakt er kort fortalt mosjon som kombinerer turgåing, kultur og opplevelser i naturen.

Det foregår slik at en ved hjelp av en app finner ulike stolper plasser ut i naturen, og skanner en QR-kode. Hver stolpe en registrerer gir et lodd i trekning av mindre premier.

– Stolpejakten-prosjektet på Leknes er et flott samarbeide mellom Lofoten turlag som er arrangør, Lofoten friluftsråd som har planlagt prosjektet og byggfag ved Vest-Lofoten vgs. som har gjort en fantastisk jobb med å lage stolper og sette disse opp i terrenget, forteller daglig leder Peter Andresen i friluftsrådet.

Torsdag var Rasmus Rasmussen og Trond Amund Selnes fra første klasse på bygg og anlegg ved Vest-Lofoten videregående skole i full sving med å montere de første stolpene.

Prosjektet startes i første omgang opp med et kart for bymarka på Leknes og på etablerte stier og veier.

– Stolpene har ulik vanskelighetsgrad etter hvor de plasser i terrenget, men vi har valgt å ha mange stolper med lav vanskelighetsgrad som også er tilgjengelige fra rullestol, opplyser han.

I første omgang skal stolpejakten nå testes ut i høst, dersom det slår an blir det flere stolper og flere områder. Stamsund, Gravdal, Ballstad og lenger vest i Lofoten er på blokka til friluftsrådet.

– Nå i starten vil kartet bare være tilgjengelig i appen, men på sikt ønsker vi også et papirkart som supplement til appen, sier Andresen.

Lenger sør i landet er Stolpejakten veldig populært.

– Vi håper at også folk på Vestvågøy vil være med på leken, og at dette kan være et lite bidrag til litt mer hverdagsfriluftsliv.

Stolpejakten i Leknesmarka blir tilgjengelig i appen fra denne lørdagen av, og er et gratis tilbud.

Lofoten Friluftsråd har fått 35.000 kroner gjennom Lofotpostens utdeling av midler fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektet.

Lofoten Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan som ivaretar friluftsoppgaver for medlemskommunene Værøy, Røst, Flakstad, Moskenes, Vestvågøy og Vågan.

Les også

Får støtte til å etablere trendaktivitet i Lofoten

Kommentarer til denne saken