Gå til sidens hovedinnhold

Her tar et helt spesielt kjøkken form: - Dette er et av de mest kompliserte gulvene jeg har lagt

Artikkelen er over 2 år gammel

Det nye samdriftskjøkkenet til Vestvågøy kommune tar form. Kjøkkensjef Geir Myhren og anleggsleder Sten Are Jakobsen ser fram til det ferdige resultatet.

Arbeidet pågår for fullt med det nye samdriftskjøkkenet til Vestvågøy kommune. For tiden gjør man klart for støping av golv i lokalene på Gravdal.

– Dette er et av de mest komplekse golvene jeg har vært med på, sier anleggsleder Sten Are Jakobsen i Lofot-Entreprenør til Vestvågøy kommunes nyhetsbrev.

Det skyldes at antall sluker, rør og installasjoner er enormt. Dette skal også på rett plass og i rett høyde. Kjøkkensjef Geir Myhren ser fram til åpningsdagen fredag 1. november.

-Det er første produksjonsdag. Da skal vi være i drift, sier Myhren.

Det gjenstår ifølge kommunen fortsatt mye arbeid for både kjøkkensjefen, entreprenøren og alle underleverandørene. Fryserom, kjølerom og kontorer skal deles av, og ikke minst skal det på plass mye avansert klima- og ventilasjonsutstyr i taket.

Det nye storkjøkkenet er svært avansert. Det skal både sikre rasjonell drift, være energiøkonomisk og maksimalt tilrettelagt for god hygiene.

-Dette blir jo et produksjonskjøkken der vi lager mat for nedkjøling, fra bunnen av. Ikke et monteringskjøkken der vi holder på med ferdigprodukter, fastslår kjøkkensjefen i nyhetsbrevet.

Nylig fikk politikerne i Vestvågøy smake på nedkjølt og oppvarmet mat. Det ga tommel opp og terningkast seks fra de folkevalgte.

-Å produsere mat på denne måten handler om god planlegging, riktig valg av retter og råstoff, forteller Myhren.

Både kommunen og Lofot-Entreprenør slår fast at de er trygge på at kjøkkenet blir et godt bygg og en god løsning. Det har også i hovedsak blitt kjøpt inn nytt utstyr, selv om noe også gjenbrukes.

Kjøkkensjef Geir Myhren skal sammen med fem kolleger ta i bruk det nye kjøkkenet i november. Både sykehuset, sykehjemmet, bo- og servicesenteret, Lekneshagen og hjemmeboende brukere skal få mat levert fra det nye samdriftskjøkkenet.

Myhren opplyser at det er på plass nøye gjennomtenkte løsninger for nedkjøling av mat til de ulike brukerne, og tilrettelegging for mest mulig rasjonell drift.

-Beliggenheten er perfekt. Å ha kjøkkenet i direkte tilknytning til sykehuset og sykehjemmet er en veldig god løsning, siden de er store brukere, og maten kan trilles dit direkte, innendørs, sier Geir Myhren.

Les også: Testet den nye sykehusmaten:- Overraskende god, og vi gir terningkast 6

Kommentarer til denne saken