Hvor lenge det vil være hvitt på fjellovergangene og veien er usikkert. Yr.no melder temperaturer på mellom fire og åtte grader i helga. Fredag blir det kaldeste dagen, og gradene kryper oppover gjennom helga. I følge Yr skal det ikke komme nedbør.

Har du bilder av det tidlige vinterværet? Send gjerne til red@lofotposten.no

Vær skodd

Skiftende vær om høsten er utfordrende for hvilke dekk du skal ha på bilen. Skal du til fjells kan det være nødvendig med vinterdekk, men i lavlandet er det fortsatt sommerdekkene som er de beste. NAFs klare råd er å heller legge om en ekstra gang.

– Er det meldt snø dit du skal, er vinterdekk obligatorisk. Kanskje må du ta piggdekkene av en ekstra gang før vinteren kommer for fullt, men det er en billig livsforsikring, råder Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

Fra 15. oktober kan du sette piggdekk på bilen i Nordland, Troms og Finnmark. For resten av landet er datoen 1. november. Du skal likevel være skodd for forholdene.

– Er det meldt snø dit du skal, kan du skifte til vinterdekk uansett om det er pigg eller piggfrie dekk du har. Men forsvinner snøen eller du skal til steder med bare veier, må du ta piggdekkene av igjen før disse datoene, opplyser Sødal.