Monty er en ekte havhest

HAVHEST: Henriette storkoste seg sammen med Monty under kostymesprangridningen og de hadde valgt kostyme etter været ute. Mamma Julie Nilssen hadde for sikkerhets skyld funnet fram redningsvesten. Alle foto: Kai Nikolaisen

HAVHEST: Henriette storkoste seg sammen med Monty under kostymesprangridningen og de hadde valgt kostyme etter været ute. Mamma Julie Nilssen hadde for sikkerhets skyld funnet fram redningsvesten. Alle foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag var ridehallen til Lofoten Hest og Helse på Hol invadert av nisser, prinsesser, hekser, Batman og en havhest. Alle var der for å vise fram sine kunster på hesteryggen.

DEL

Det var Lofoten Hestesportklubb og Lofoten Hest og Helse som sto som arrangør av Hestens dag på lørdag. Dagen ble innledet med kostymesprang der både ryttere og hester var kledd ut.

Tradisjon

Linda Katrine Larsen var arrangementsansvarlig og forteller at kostymespranget er svært uhøytidelig.

-Dette er andre året vi gjør dette så nå kan vi vel kalle dette for en tradisjon. Det er svært uhøytidelig og vi kårer beste kostyme og mest kreative kostyme, sier Larsen som forteller om stor aldersspredning.

-Det er deltakere fra tre år og opp til 44 år, legger hun til.

Larsen mener at kostymesprang er god miljølæring både for rytter og hest.

Frida Sofie var en av de første ut i ridebanen og hun kledd som prinsesse Elsa fra Frost-filmen.

-Det var kjempeartig, smiler hun der hun sitter på ryggen til Pia.

-Det var en flott sløyfe, og så er den rose, legger hun stolt til etter å ha fått deltakerpremien som alle fikk.

Havhest

Det regnet kraftig utenfor ridehallen lørdag formiddag og det hadde Henriette Nilssen fra Gimsøy tatt høyde for når hun valgte kostyme. Hun hadde på seg dykkermaske, badering, svømmeføtter, mens hesten Monty var utstyrt med dykkermaske og baderinger på bena. Mamma Julie, som leide hesten ut i hallen, var i kledd redningsvest.

-Det var mamma som fant på dette og det ble jo veldig stilig, sier åtteåringen mens hun venter tålmodig på at det skal bli hennes tur.

-Det er kjempeartig, men nå er jeg veldig nervøs, sier hun i det hun får klarsignal.

Etter å ha ridd runden er smilet om mulig enda breiere.

-Dette var kjempeartig og alle klappet, smiler Henriette som forteller at hun har eid Monty i to år.

NISSEFAR: Nissen hadde parkert Rudolf hjemme og brukte i stedet Njåla.

NISSEFAR: Nissen hadde parkert Rudolf hjemme og brukte i stedet Njåla. Foto:

Nissen kom

-Julenissedrakten var det eneste kostymet vi hadde så da ble det, sier Runa Walle fra Leknes som var utkledd som julenisse. Hesten Njåla hadde også funnet fram nisselua.

Det vrimlet av kreative og artige kostymer og prinsessene var nok klart i flertall, men det var også mer maskuline innslag. 11 år gamle Johan Berg fra Gravdal var eneste gutten som deltok og han var Batman.

BESTEVENN: Allegro er bestevennen til Johan.

BESTEVENN: Allegro er bestevennen til Johan. Foto:

Han red på sin egen Allegro.

-Det var kjempeartig, sier Johan etter å ha salet av hesten.

Han forteller at han har ridd hele livet.

-Jeg elsker å være i stallen sammen med hestene. I vinter fikk jeg Allegro og han er min beste venn, forteller Johan som skryter av hestemiljøet.

-Vi har det kjempeartig sammen og jeg er nesten hver dag i stallen. Da hjelper jeg andre, steller og rir på Allegro. Jeg skulle ønske at det var litt flere gutter i hestemiljøet, sier Johan Berg som også tok et tak i kafeen.

BATMAN: Allegro hadde Batman på ryggen.

BATMAN: Allegro hadde Batman på ryggen. Foto:

Etter kostymespranget var det hestens dag med runderidning og andre aktiviteter. På tross av dårlig vær så var det mange som hadde tatt turen innom ridehallen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken