Gå til sidens hovedinnhold

Highasakite er klare for Høllafæst 2020: - Vi vil vise at vi satser, dette har vi tro på

Artikkelen er over 1 år gammel

Høllafæst er klare med første headliner til neste års festival. Festivalsjef Petter Erlbeck sier festivalen har et ønske om å satse med bookingen av Highasakite.

Søndag kom nyheten fra arrangørene om at Highasakite nå er klare for Høllafæst 2020. Festivalen arrangeres 22. - 23. juli.

Festivalsjef Petter Erlbeck er svært fornøyd med å ha landet den norske popsuksessen som har hatt stor suksess, både i Norge og internasjonalt.

- Her snakker vi om det største, mest majestetiske og storslåtte livebandet Norge har å by på! De kunne trygt headlinet hvilke som helst festival i Norge, og da sier det seg selv at vi er umåtelig stolte over å ha landet dem til Hølla, sier han i en pressemelding søndag.

- Fenger bredt

Han forventer at bandet vil treffe mange.

- Vi vet at Highasakite har et stort nedslagsfelt, og at de fenger bredt. Det blir artig å se responsen på denne bookingen. Jeg tror kanskje vi treffer noen vi ikke har truffet tidligere. Med et så stort band følger det også en voldsom produksjon og et vanvittig show. Det blir rått!

Høllafæst solgte ut festivalen i år, nå tar arrangørene sats med å ha sikret seg et stort navn for sommerens utgave.

- I 2019 solgte vi ut, noe som i seg selv er en kjempesuksess. Vi er veldig fornøyde med responsen fra både gjester og artister også. Når det er sagt jobber vi hele tiden for å forbedre oss, og ønsker at hvert års utgave skal blir bedre enn den forrige. Vi gleder oss voldsomt til sommeren!

Erlbeck sier til Lofotposten at det har vært jobbet lenge med å skaffe Highasakite til Lofoten. For et så stort band er det mange praktiske hensyn som skal klaffe.

- Dette har vi jobbet med siden tidlig i fjor egentlig, det er en ganske omfattende prosess når man skal opp på dette nivået. Det er mye som skal klaffe. Det handler både om det faktum at de er vanskelig å lande, og det økonomiske aspektet. Nå ser vi at vi har mulighet, sier Petter Erlbeck.

- Vi vil satse

Han vil ikke foreløpig røpe på hvilken dag under festivalen bandet skal spille.

- Dette er åpenbart en kostbar booking, kan du si noe om det?

- Nei. Men det er klart at vi har et ønske om å vise at vi satser. Vi har veldig stor tro på dette her. Derfor er vi villige til å "gutse" på litt. Dette er et bevis på det. Den responsen vi har fått tidligere ligger til grunn for den vurderinga vi nå har gjort.

Festivalen følger også neste år konseptet på Kuba i Svolvær med festival i og rundt fiskehjellene. I følge festivalsjefen blir mye det samme.

- Vi har en par ting vi vurderer, og vi kommer til å flytte litt rundt på ting. Men grunnmuren er den samme.

Festivalsjefen åpner for at neste års festival kan få noe økt kapasitet, men understreker at det ikke vil bli snakk om en stor økning.

Stor suksess

Highasakite består av Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu. Bandet debuterte i 2012, fikk Spellemann i 2014 og 2016 for to av sine fire album, og har hatt omfattende suksess siden.

Bandet har vært involvert i en større kontrovers om retten til bandnavnet etter at tre tidligere bandmedlemmer forlot bandet i 2017. VG omtalte nylig at Ingrid Helen Håvik har fått rettighetene til bandnavnet, men at saken kan havne i tingretten.

Bandets siste singel "Can I Be Forgiven" kom for få uker siden. I følge VG har det i ettertid oppstått diskusjoner om hvorvidt sangen har for store likheter med Crosby, Stills & Nash-klassikeren Helplessly Hoping.

Høllafæst ble arrangert første gang i 2018. Da stod Dagny øverst på plakaten sammen med Arif og Unge Ferrari. I år var festivalens største artist Matoma, i tillegg opptrådte blant annet Lemaitre og Kjartan Lauritzen.

Kommentarer til denne saken