Styrkes med 23 elbiler ...

Gladsak: Kommunalsjef Lars Pleym Ludvigsen er fornøyd. Det samme er kollegene Nils Kaltenborn, Kirsti Johansen – som har framforhandlet bilkjøpet, og miljøfaglig ansvarlig, Anja Meland Rød. – Vi har en innkjøpsveileder på miljø. Denne har alle ansvar for å bruke, forteller de.

Gladsak: Kommunalsjef Lars Pleym Ludvigsen er fornøyd. Det samme er kollegene Nils Kaltenborn, Kirsti Johansen – som har framforhandlet bilkjøpet, og miljøfaglig ansvarlig, Anja Meland Rød. – Vi har en innkjøpsveileder på miljø. Denne har alle ansvar for å bruke, forteller de.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

... og ytterligere 18 ordinære biler. Dermed får Vestvågøy full dekning av kommunale tjenestebiler.

DEL

En gladsak! Slik karakteriserer de folkevalgte innkjøpet av i alt 41 nye tjenestebiler til bruk i hjemmetjenesten.

Det kom fram tirsdag kveld i Vestvågøy formannskap.

– Dette er en sjelden gladsak, for det er en sak alle er fornøyd med. De ansatte er fornøyd. Ledelsen er fornøyd. Politikerne er fornøyd. Da har vi altså lagt gullegget, sier Aps Eva-Karin Busch.

Atter andre politikere gratulerer med løsningen.

Det er ikke uten grunn.

– Det var misnøye blant de ansatte, at de delvis måtte bruke sine private biler i tjenesten, forteller kommunalsjef Lars Pleym Ludvigsen.

Lofotposten skrev sist om saken i september. Da skrev ansatte brev til ledelsen, og nektet å bruke sine private biler som et supplement til de kommunale. De ansatte satte en frist til 1. oktober med å finne en annen løsning.

Siden har partene kommet til enighet. De ansatte forlenger bruken av sine private biler, og ledelsen kjøper inn nye biler.

Grønn profil

23 av de nye bilene, er elbiler.

– Vi vil med dette ligge over det nasjonale nivået av elbiler, målt i prosentvis andel av elbiler i forhold til innbyggertallet, sier Ludvigsen.

Sett i lys av den nye politiske posisjonens grønne profil, samt kommunens pågående arbeid for å bli sertifisert som miljøfyrtårn, gjør at Ludvigsen er dobbelt fornøyd med at kjøpet nå synes å bli politisk godkjent.

Siste instans er kommunestyret 15. desember.

Kommunalt fra 1. mai

Dagens leiebilavtale går ut 1. april 2016. Den nye avtalen mellom de ansatte og ledelsen, er dermed at de ansatte bruker sine biler fram til 1. april.

Deretter fases de 43 nye bilene inn i tjeneste i tiden 1. april og 1. mai.

Bilene er ikke bare beregnet til bruk av hjemmetjenesten, men også av psykisk helse og rus, interkommunal legevakt, fysioterapitjenesten og flyktningenheten.

Sikker bruk

Ludvigsen forsikrer at elbilene holder god nok kapasitet til den planlagte bruken.

– Vi har prøvd ut med en elbil vi har på rådhuset, og ser vi klarer å kjøre maksimalt 120 kilometer, før vi må lade. Det gjør at vi har tatt utgangspunkt i 100 kilometer før lading, sier han.

Ladingen er ikke noe problem.

– Bilene kan lades i vanlige utendørs stikkontakter. Men vi organiserer bruken slik at elbilene brukes på korte avstander, og de ordinære bilene brukes på lengre avstander. Det er viktig at vi kommer oss fram til brukerne, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken