Aktivitetsdag i stallen: – Vi håper at det blir like koselig som i fjor

ADVENTSKOS: - Vi legger opp til en koselig søndag i stallen på Hol, sier Peter Andersen, Aud Karin Larsen, Marie Christoffersen og  Arne Christoffersen.

ADVENTSKOS: - Vi legger opp til en koselig søndag i stallen på Hol, sier Peter Andersen, Aud Karin Larsen, Marie Christoffersen og Arne Christoffersen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I desember i fjor gikk fire organisasjoner for første gang sammen om et førjulsarrangement i stallen til Lofoten hest og helse på Hol. Det ble en stor suksess, og nå håper arrangørene at årets arrangement blir like populært.

DEL

Det er Vestvågøy Frivillighetssentral, Lions Club Lofoten, Lofoten Friluftsråd og Lofoten hest og helse som står bak arrangementet Adventskos i stallen. Tilbakemeldingene fra fjorårets arrangement var så gode at de nå er klart for adventskos i stallen til Lofoten hest og helse også i år.

I fjor blir det Adventskos i stallen søndag formiddag, og det legges opp til flere aktiviteter.

– Det blir runderidning, stell av hester, ungene får lage fuglekasser, og sangstund i lavvoen som blir satt opp utenfor. I lavvoen blir det tent bål og det blir muligheter for grilling for dem som ønsker dette. Vi ønsker at dette skal være en snill stund der familiene kan kose seg i lag uten stress og mas. Vi har også lagt opp arrangementet slik at alle skal ha mulighet til å være med uten at det koster for mye. Det er kun to av aktivitetene som vi krever betaling for, og det er symbolske summer, sier Aud Karin Larsen fra Vestvågøy Frivillighetssentral, Peter Andersen fra Lofoten friluftsråd Arne Christoffersen fra Lions, og Marie Christoffersen fra hest og helse.

– Det skal være et lavterskeltilbud, og vi spanderer også gløgg og pepperkaker, legger Aud Karin.

Høydepunktet i fjor var ifølge de fire runderidningen.

– Det var utrolig populært og flere tok flere turer på hesteryggen. Det å stelle og kose med hestene var populært. Ridingen blir å foregå inne i hallen, og det blir julemusikk fra høyttalerne. Vi er med på dette for å vise hvilke tilbud vi har, og gi ungene muligheten til å ble kjent med hestene, sier Marie Christoffersen.

– For oss i friluftsrådet er det viktig å vise oss fram, og hvor flott det er å være ute i friluft, sier Andersen.

Lions Club Lofoten var med i fjor, og var så fornøyd at de kom med en gave etter arrangementet.

– I fjor var det ikke et ordentlig kjøkken her, og derfor så ga Lions et kjøkken til hest og helse. Lions er i gang med vårt salg av julenek, og det blir også mulighet å få kjøpt nek på søndag, sier Arne Christoffersen.

Det blir salg av kaffe og vafler, og julenissen har varslet sin ankomst.

Artikkeltags