Gå til sidens hovedinnhold

Høllafæst er sikre på at det blir festival i sommer: - Vi tror det blir mulig å arrangere!

Arrangørene av Høllafæst satser på å kunne arrangere festival i Svolvær i juli. Både artister, planer og ulike alternativer for festivalområdet er på plass.

I fjor førte de strenge smitteverntiltakene og restriksjonene til at festivalens tredje utgave måtte avlyses.

Highasakite, Kamelen, Kristian Kristensen og flere andre artister skulle opptre ute på festivalområdet på Kuba. I stedet ble det en mindre digital utgave med kun et fåtall personer og artister i fjor.

- Optimister

I år satser selskapet bak festivalen, Hølla Events AS, på å kunne arrangere mer som normalt.

- Det ser ut som vi kan gjennomføre årets festival. Ute, sammen, under fiskehjellene skal vi skape gode minner sammen med dere, skriver festivalen på Facebook fredag.

Festivalsjef Petter Erlbeck sier de absolutt ser for seg å kunne lage festival i sommer.

- Vi har ventet i det lengste med å foreta oss noe som helst inn mot sommeren, årsaken er at ting har vært så usikkert. Men nå er vi såpass optimistiske, vi tenker at hvis noen får lov til å arrangere noe så vil vi være blant dem.

Høllafæst er en liten festival, med festivalområdet i og mellom hjellene på Kuba utenfor Svolvær. Fredag trådte første steg i regjeringens gjenåpnings-plan i verk. Kulturminister Abid Raja har overfor VG varslet svar på festivalsommeren i begynnelsen av mai.

- Vi trenger ikke å kunne arrangere for ti tusen mennesker, det har vi verken plass til eller ønsker. Vi mener vi er i den kategorien festivaler som har størst sjanse til å få arrangere, sier Erlbeck.

Artister klare

Festival-ledelsen har jobbet hele veien med utgangspunkt i at det skulle bli mulig å lage ny utgave av Høllafæst sommer, understreker han.

- Vi tror det skal være mulig å arrangere festival i sommer.

Hvor mange publikummere det blir mulig å ha på området er ikke klart. Festivalen planlegger for et mindre, begrenset billettsalg i vår.

- De som kjøpte billett i 2020 og beholdt festivalpasset uten å refundere det kan bruke det, vi solgte også en del billetter i forbindelse med livestreamen i fjor sommer. Det vil bli et ganske forsiktig billettslipp, slik at vi ikke sitter med flere solgte billetter enn vi kan ha på området.

Det aller meste er klart, også når det kommer til hvilke artister som opptrer. I fjor var det planer om et par internasjonale navn, det ble verken mulig i fjor eller i år.

- Jeg vil si at vi har 95 prosent i boks. Alt er egentlig klart, det er noen smådetaljer her og der. Vi er i rute på alt, sier festivalsjefen og er klar på at folk virker gira på å kunne dra på festival igjen.

Erlbeck vil ikke røpe om noen av artistene som var aktuelle i fjor opptrer i år. Festivalen legger opp til å slippe mer informasjon fremover.

Flere planer

Festivalområdet finnes det flere ulike alternativer for. Normalt har Høllafæst hatt en hovedscene og en klubbscene.

- Det blir veldig avhengig av hvor mange vi har lov til å ha der. Vi har fire forskjellige måter å rigge opp hele området på, det er plan A, B, C og D.

Festivalen arrangeres etter planen 28. og 29. juli.

I Lofoten planlegger Trevarefest i Henningsvær for festival i august. Codstock skulle vært arrangert i mai, her har arrangørene valgt å avlyse.

Se bildeserier fra Høllafæst 2018, 2019 og reserve-løsningen i fjor:

Bildeserie

Disse var på Høllafæst onsdag!

Bildeserie

Disse var på Høllafæst torsdag!

Bildeserie

Disse var på Høllafæst onsdag

Bildeserie

Disse var på Høllafæst torsdag

Bildeserie

Disse fikk være med på Høllafæst 2020

Kommentarer til denne saken