Høllafæst utvider festivalen med tilbud for barn: – Vi ønsker å åpne for de under 18 år

Utvider: Høllafæst utvider tilbudet under festivalen i sommer med en egen minifestival for barn og unge. Her fra fjorårets konsert med Arif og Unge Ferrari.

Utvider: Høllafæst utvider tilbudet under festivalen i sommer med en egen minifestival for barn og unge. Her fra fjorårets konsert med Arif og Unge Ferrari. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Høllafæst arrangerer i år festival for andre gang på Kuba i Svolvær. I sommer blir det også med en egen minifestival for barn og unge.

DEL

Festivalen ble arrangert for første gang i fjor sommer. I år blir det også denne sommeren festival 24. og 25. juli ved fiskehjellene på Kuba, og allerede er artister som Matoma, Kjartan Lauritzen og Lil Halima klare.

Nå er det også klart at arrangøren bak, Hølla Events AS, satser på et eget rusfritt tilbud for barn og unge på dag to under festivalen. Selskapet søker nå Vågan kommune om 75.000 kroner til støtte til prosjektet.

– Festivalen har tidligere kun vært rettet mot voksne personer med en aldersgrense på 18 år. I år ønsker vi å åpne dørene for dem som ikke kan delta på voksen-arrangementet med å arrangere en minifestival for de mellom 10 og 18 år, uten rusmidler til stede, skriver styreleder Andreas Thorvardarson i søknaden.

Les også: Høllafæst klar med nordnorsk artist: – Hun er en multikunstner

– Nytt tilbud

Thovardarson sier til Lofotposten at man opprinnelig ønsket å tilby dette i fjor, men at man nå i år er klare til å gå videre med planene.

– Det er ingen andre konserter av denne typen og i dette formatet for barn, utover da det var VG-lista på Leknes. Vi ønsker også få til en totalpakke, litt som man lykkes med på Trænafestivalen.

Planen er å sette opp to konserter torsdag formiddag under dag to av Høllafæst 2019, før man åpner festivalen for de voksne.

– Dette er et arrangement for barn og unge hvor de kan nyte musikk sammen med venner inne på festivalområdet, med gode norske artister på scenen. Det vil vise at man kan danse, kose seg og synge med uten at alkohol er nødt til å være inne i bildet, skriver Thorvardarson og Hølla Events i søknaden.

Han understreker også at det ikke skal være alkohol tilgjengelig på området før minifestivalen torsdag er ferdig. Festivalen for de voksne avsluttes torsdag kveld.

Les også: Høllafæst klar med verdensstjerne som headliner: – Dette er vi veldig stolte og ydmyke over å ha fått til!

Håper på støtte

I søknaden peker man også på at tiltaket ikke vil gå i balanse og at man ikke ser for seg å ta betalt mer enn en symbolsk sum.

– Vi håper dette kan bli en arena hvor unge mennesker kan oppleve ekte musikk og glede, skriver Hølla Events.

De åpner også for at prosjektet kan bli utvidet dersom minifestivalen for barn og unge blir en suksess.

– Vi håper i framtiden at dette også kan bli en arena hvor lokale unge band kan få testet seg på en ekte scene med et ekte publikum.

– Har dere på plass artister?

– Det vil bli lansert om kort tid, sier Andreas Thovardarson videre og understreker at de har tro på å tilby noe til de yngste.

– Vi mener det er kjempeviktig å ha et slikt tilbud.

Les også: – Hvis man først skal gjøre noe i Lofoten må det være ekte

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags