Høllafæst klar med nordnorsk artist: – Hun er en multikunstner

Lil Halima kommer til Høllafest.

Lil Halima kommer til Høllafest. Foto:

Høllafæst annonserte fredag Bardu-artisten Lil Halima til sommerens musikkfestival under hjellene på Kuba i Svolvær.

DEL

– Lil Halima er en multikunstner som har vært veldig synlig på sosiale medier over et par år. Det var her musikkbransjen la merke til henne, forteller festivalsjef Petter Erlbeck, som er storfornøyd med å ha en nordnorsk artist på programmet.

Erlbeck forteller at de har fulgt med Lillian på sosiale medier siden før hun ga ut sin første låt, og han mener det aldri var noen tvil om at store ting skulle skje for henne.

– Når Universal Music satser beinhardt på henne er det ikke uten grunn. Jeg føler meg ganske sikker på at dette er en av de norske artistene med størst internasjonalt potensial. Det at hun er oppvokst en liten kjøretur herfra er ekstra kult! Det er jo et uttalt mål for oss å fronte fremadstormende Nord-Norske artister, legger Erlbeck til.

A-ha-opplevelse

Lil Halima har Kanye West i fanskaren, er signert av giganten Universal Music og har nylig blitt nominert til Spellemannsprisen i kategorien Urban.

– Hun er veldig inspirert av RnB og soul, og har et veldig urbant musikalsk uttrykk. I musikkbransjen blir det pratet om at verden kommer til å oppdage henne før eller siden, og hun satses hardt på. Det er ikke slik musikk man forbinder Bardu med, og det synes vi er artig, sier Erlbeck, og legger til:

– Hun er foreløpig et ubeskrevet blad for oss nordmenn, men det er veldig mange som har troen på henne. Jeg tror at mange vil få en a-ha-opplevelse når hun opptrer hos oss.

- Langt foran skjema

Tidligere har Høllafæst annonsert at Kjartan Lauritzen og Matoma kommer for å opptre under årets festival. Erlbeck sier de er godt i rute.

– Ting ser veldig bra ut for sommeren 2019. Vi er langt foran skjema med tanke på fjoråret. Nå vet vi hva vi går til og vi har en større organisasjon og flinke folk på flere områder. Vi gleder oss veldig, sier han.

Er dere ferdigbooket med tanke på artister?

– Vi har et par artister til som vi følger med på. Vi prøver å få sett dem live før vi booker dem, spesielt de som er litt ukjente. Neste helg er det by:Larm, og da har vi folk på plass for å følge med. Det er det mange «up and coming» norske artister som står på scenen. Det blir spennende å se om de vi tror er flinke faktisk er det. Stort sett er vi i boks, og vi kommer til å lansere flere artister i tiden fremover, konkluderer festivalsjefen.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags