Vekket av alarm

Artikkelen er over 4 år gammel

Paret som natt til fredag mistet alt i en husbrann like vest for Kabelvåg, ble vekket av røykvarsleren.

DEL

Brannen i Hopen– I vår foreløpige etterforskning, vet vi ikke noe om brannårsaken. Men paret har forklart at de sov i andre etasje og at brannen sannsynligvis startet i kjelleren.

Det sier fungerende stasjonssjef ved Svolvær Politistasjon, Lars Okkenhaug til Lofotposten.

Kom seg ut

– Vi har snakket med de to, og ikke formelt avhørt dem. Etter det vi forstår kom både de, to katter og en hund seg greit ut da ilden grep om seg. Noen flere var ikke i huset, forteller Okkenhaug.

Det var halv fire fredag morgen at mannen i huset slo alarm. Like etter var alle tilgjengelige utrykningsvogner fra Svolvær Lufthavn og Vågan Brann- og Feiervesen på vei til huset, 10-12 km vest for Svolvær.

– Slukkingen gikk greit, selv om vi hadde begrenset tilgang på vann på åstedet som ligger på en bakketopp. Selv om tankvognene måtte lenger ned i terrenget for å etterfylle, tror jeg ikke vi tapte tid, sier branninspektør Hans Bjørnstad til Lofotposten.

Blusset opp

Brannmannskapene regnet brannen som slukket ved 8-tida fredag morgen. Men før lunsjtid måtte de rykke ut til Hopen igjen fordi brannen blusset opp i ruinene.

Nærmeste nabo er Kristin Risan, som ble kontaktet av mannen i huset like etter at brannen startet.

– Man blir litt målløse i slike situasjoner. Men i det minste fikk jeg bedt paret over på kaffe, og muligheter til å roe noe ned, forteller Kristin Risan til Lofotposten.

Artikkeltags