Nå blir veiene i boligfeltet utbedret: – Dette er ei skikkelig gladsak for oss

Leder Andrè Dybfest i Hopen Velforening viste i fjor høst hvordan internveiene framsto før utbedringer.

Leder Andrè Dybfest i Hopen Velforening viste i fjor høst hvordan internveiene framsto før utbedringer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vågan kommune overtar internveiene i boligfeltet Hopen til permanent vedlikehold, noe velforeningen er kjempeglad for.

DEL

Etter at Hopen velforening i fjor sommer og høst var i dialog med kommunen om driften av veinettet i dette store boligfeltet vest for Kabelvåg i Vågan, har man funnet løsninger som på kort sikt er veldig bra for oss, sier leder André Dybfest i Hopen Velforening til Lofotposten.

Som Lofotposten skrev om i fjor høst, var de interne veiene i boligfeltet i Hopen i en veldig dårlig forfatning. Vaskebrett og store huller i veidekket skapte irritasjon og vansker for ferdselen.

Kom til rette

Det har i mange år vært et uavklart spørsmål om veiene var et privat anliggende, eller kommunens driftsansvar.

– Denne usikkerheten er nå blitt avklart etter at en protokoll etter ei befaring av kommunen tilbake i 1982 nå er kommet til rette, som både beboerne og kommunen har manglet for å kunne dokumentere de riktige ansvarsforholdene for veivedlikeholdet.

Avklart

– Kommunen og velforeningen har nå innsyn i dette dokumentet, og saken anses avklart slik at kommunen allerede i vinter har overtatt vintervedlikeholdet av internveiene i boligfeltet, bekrefter leder Svein Christiansen ved teknisk drift i kommunen til Lofotposten.

Han sier at det som mangler før en formell overtakelse kan skje, er at velforeningen dokumenterer forhold omkring stikkrenner og rør- og kumsystemer i boligfeltet. Altså ting av teknisk karakter slik at kommunen får en samlet oversikt over de tekniske anlegg. Dette forventer kommunen blir gjort av velforeningen når snøen er borte og sommerføret melder seg.

Gladsak

– I vinter har kommunen påtatt seg vintervedlikeholdet, og det er en gladsak for innbyggerne i Hopen, sier Dybfest.

Han forteller at kommunen også bidro til å skaffe grusmasse til boligfeltet i fjor høst, slik at beboerne på dugnad fikk utbedret de verste hullene og gjort veien mer kjørbar.

– Vi fikk gjort det grøvste med veiene før snøen kom, slik at forholdene nå er bedre både for gående og kjørende, sier leder André Dybfest i Hopen Velforening til Lofotposten.

Artikkeltags