Kjempefornøyd med Høstvekka: – Enormt bra i år, men vi har noen utfordringer til neste år

FORNØYD: - Årets Høstvekka har vært enormt bra, sier leder i Leknes Handelsråd, Geir Kristian Johansen

FORNØYD: - Årets Høstvekka har vært enormt bra, sier leder i Leknes Handelsråd, Geir Kristian Johansen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder i Leknes Handelsråd, Geir Kristian Johansen, er veldig godt fornøyd etter årets Høstvekka, men forteller at arrangørene har noen utfordringer å løse før neste års Høstvekka.

DEL

Høstvekka på Leknes arrangerer i samme tidspunkt som Leknes countryfestival, og er et marked med salgsboder og tivoli. Det er Leknes Handelsråd som er arrangør.

Høstvekka startet torsdag med tivoli og salgsboder og ble avsluttet lørdag.

Da var det stappfullt i Leknes sentrum og leder i handelsrådet, Geir Kristian Johansen, strålte om kapp med sola.

- Enormt bra!

– Om jeg er fornøyd? Se deg rundt. Leknes er fullt av flere tusen mennesker som bare går og koser seg. Det er enormt bra! Tilbakemeldingene både fra folk og utstillere er svært positive. Selgerne forteller om godt salg, og over fjoråret. Unntaket er de som selger cowboyklær, der har salget gått litt ned. Det skyldes nok at det er færre cowboyer i år, sier Johansen.

– Høstvekka er et dugnadsprosjekt, og jeg vil takke alle som har bidratt, sier Johansen.

For å få plass til alle bodene, tivoli og veteranbilene ble Storgata og Idrettsgata stengt.

– Omkjøringen mellom Fagmøbler og Lofoten Bakeri har fungert meget bra, og jeg må takke de to bedriftene for deres velvillighet. I det hele tatt så har vi bare møtt velvillighet. Vi har heller ikke fått noen klager på at vi har stengt veiene, forteller Joahnsen.

Selv om årets Høstvekka bare så vidt er over har han begynt å tenke på neste år.

Utfordringer

Han legger ikke skjul på arrangørene har noen utfordringer.

– Det begynner å bli trangt om plassen i Leknes, og vi må være litt kreative for å få nok plass. Vi har noen tanker om hvordan vi kan utnytte plassen best mulig, men de vil vi foreløpig holde for oss selv, sier Geir Kristian Johansen.

Han ser på det å lage omkjøringsveier som den største utfordringen.

– Etter planen skal arbeidet med Storgata-prosjektet starte til våren. Da skal mange av avkjøringene stenges, og det skaper store utfordringer for oss når vi må ha en omkjøringsvei. Jeg håper og tror at vi gjennom en god dialog med kommunen skal klare å få til en løsning slik at vi også i årene framover kan få til denne folkefesten i Leknes sentrum, sier en meget godt fornøyd Geir Kristian Johansen i Leknes handelsråd.

Les også: Her finner du alt om Lofoten Countryfestival og Høstvekka


Artikkeltags