Gå til sidens hovedinnhold

Høyre mener posisjonen sier nei til basseng i Svolvær: - Blir ikke et folkehelsebad for folket i Vågan, men et nedstrippet skolebasseng

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tirsdag gjorde flertallet i hovedutvalget for oppvekst, kultur og inkludering et vedtak som mest sannsynlig medfører at det ikke vil bli realisert et nytt basseng i Svolvær. Det blir ikke et folkehelsebad for folket i Vågan, men et nedstrippet skolebasseng.

Alle skulle vi ønske oss nytt basseng både i Svolvær og Kabelvåg. Realitet er at kommunens økonomi ikke tillater bygging og drift av to nye basseng. Denne realitet må også dagens flertall i kommunestyret snart ta inn over seg. Når det nå er vedtatt bygging av et «2521 Simply Swimming», som i seg selv er oppsiktsvekkende, at type og leverandør er vedtatt valgt uten anbudsrunde, vil dette bassenget måtte dekke svømmeopplæring i kommunen, sammen med bassengene i Henningsvær og Digermulen. Vedtaket setter ingen tak på investeringen, men jeg regner med det er beregningen til Eknes som legges til grunn for investeringene. I hans rapport er det også et tenkt driftsbudsjett. Her beregnes det billettinntekter på 1,1 million kroner. Jeg tenker at det er en svært usikker inntekt for et nedstrippet skolebasseng. Etter bygging av skolebasseng i Kabelvåg vil det ikke være økonomi til et folkehelsebad i Vågan. Vi må faktisk velge det ene eller det andre.

Det sosialistiske flertallet er villig til å forsøke å løse et basseng i Svolvær gjennom OPS-samarbeid. At Ap, Rødt og SV tenker offentlig/privat samarbeid er gledelig oppsiktsvekkende. De ser likevel mange utfordringer i dette. Her skal det brukes tid og alle steiner skal vendes. Kanskje er ikke OPS muliglikevel. Hva om den private går konkurs? Ja hva da? Blir bassenget borte? Neppe. Et mer relevant spørsmål burde være: Hva om Vågan Kommune havner på robek? Det er dessverre et mer sannsynlig senario.

Gruppeleder for posisjonen og Rødt politiker Gunnar Årstein tror ikke på kommunaldirektørens advarsel om vanskelig økonomiske rammer i årene som kommer. Eldrebølgen skal møtes med økt innbyggertall, og økt innbyggertall skaffer vi med god svømmeundervisning. - Slik skal vi gjøre oss lekre, sier Årstein i utvalgsmøtet. Det er ikke noe lekkert når det må kuttes i skole, helse, vedlikehold og alle andre kommunale tjenester, men det er dessverre en realitet. Overbudspolitikk gjør kuttene større enn nødvendig.

Vågan Høyre vil realisere et folkehelsebad. Et godt bassengtilbud for alle i Vågan.

Børge Larsen, leder Høyre.

Kommentarer til denne saken