- Formelen på et genialt nummer, har ikke jeg. Da ville ikke Bjørn vært postbud, Harald montør og jeg tannlege...

Hardt arbeid: Grundig forarbeid ligger til grunn når Stein Alsos (foran) og Bjørn Nilsen entrer scenen for et nytt revynummer. Foto: Knut Johansen

Hardt arbeid: Grundig forarbeid ligger til grunn når Stein Alsos (foran) og Bjørn Nilsen entrer scenen for et nytt revynummer. Foto: Knut Johansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi har alltid ønsket å være mer enn brukbare. Og det er vi vel når tusen står og gapsskratter av oss.

DEL

Stein Alsos snakker på vegne av gutta i Humorkameratene som snart skal ut i den store verden; SINUS i Bodø 4. september og Tromsø Kulturhus 19. september. Det blir en enestående revykavalkade over det som Harald Varvik Johnsen, Bjørn Nilsen og Stein har fått til i 25 år.

Og det aller meste skrevet av Stein Alsos.

– Er noen gamle nummer med?

– Ja, «Skapmaskulin», «Jakt» og «Bussturen» er der, og både disse og andre numre blir justerte underveis. Selv om revyinnslagene er søkkandes artige, er det alvor og brodd. Et eller annet sted i lokalsamfunnet er ideene hentet fra, sier han.

– Hvor kritiske er dere til dere selv?

– Stadig mer. Når vi planlegger noe nytt, kan vi møte oss selv i døra. Veisketsjen hadde vi kanskje for ti år siden. Da skal det veldig mye nytt med før ideen blir realisert.

– Utgangspunktet er at vi skal ha noe å kommentere og som det skal harselleres over. Og da ser vi plutselig følgende; vi har et lokalt nummer som vi må fremføre lokalt, eller vi har et lokalt nummer med snert som vi kan fremføre i hele landet, eller vi kan ha et genialt nummer som kan fremføres i andre land. Formelen på et genialt nummer, har ikke jeg. Hvis det hadde vært tilfelle, ville ikke Bjørn vært postbud, Harald montør og jeg tannlege.

– Har vi lokalnumre i Norge som vi alltid vil huske?

– Alle husker sketsjen i tannlegestolen med Wesensteen. Tema om redsel hos tannlegen berører oss alle, og to eller fire forgassere – som Rolv Wesenlund og Harald Heide Steen Jr. diskuterer – berører iallfall mange menn. Det hele blir svært morsomt, ja, det røsker i rota, sier Stein.

De siste årene har også John Inge Johansen kommet med på laget, og selv betrakter de fire seg som Nord-Norges nest morsomste gutter. En tanke mer alvorlig vil de kanskje hevde:

– Vi er en av landsdelens mest meriterte revygrupper, sier de, vel vitende om at de flere ganger har gått til topps i NM i revy på Høylandet.

Og sagt på lokaldialekt, sier Stein:

– Vi gutta i Humorkameratene får selv de mest førrkalka og gjengrodde kjeveledd til å fungere tilnærmet prikkfritt.

– Er det vanskelig å ha fokus når scenen er din?

– Underveis i de årene vi har holdt det gående har vi skolert oss. Det betyr at vi alltid skjerper oss når vi skal gjøre vårt beste. Hverdagsmennesket blir på mange måter lagt i garderoben, Ja, det er ei utfordring, sier Stein Alsos.

Se bilder fra jubileumsforestillingen:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags