Video verdt millioner

Artikkelen er over 5 år gammel

Tannlegehumor fra Lofoten tar av på nettet.

DEL

Forrige torsdag ble filmen «Tannlege i distriktet/ Tannlege Alsos AS» lagt ut på YouTube. Etter ei uke på YouTube, TV 2 og NRK har ca. 75.000 vært innom på visning av filmen.
– Anslått markedsverdi for store selskaper av en sånn film er to-fire millioner kroner på grunn av all delingen, sier Edvart Falch Alsos, som har lagd filmen med tannlege, og far Stein Alsos i hovedrollen.

Stein Alsos er med i Humorkameratene: 25 års magasinert lattermage

Filmen var opprinnelig laget til et tannlegesymposium i Oslo, der Stein Alsos var hyret inn som foredragsholder som skulle prate om temaet å jobbe i distriktet og mangel på spesialister.
– Tenkte at det skulle være artig å lage et humoristisk innslag, noe satirisk om myter, og filmen fikk en fantastisk reaksjon. Det var gapskratt fra alle 500 som var der, sier Stein Alsos.
At filmen skulle ta av så pass på nettet i etterkant, ble en overraskelse. Det var ikke forventet.
– Det hadde vi ikke drømt om, og det er artig å få så mye respons. Det er fascinerende at det går så fort på nettet. Jeg var kjempeimponert da 5000 hadde vært innom, og nå har over 70.000 vært inne. Det er interessant, sier Alsos.
Edvart Falch-Alsos har studert film- og tv-produksjon i tre år på Westerdals høyskole for kunst, kommunikasjon og teknologi i Oslo. Han jobber nå som frilanser innom film og tv, og lager oppdragsfilmer rettet mot nett og skal være fotograf på en kortfilm i april.
I sommer planlegger 25-åringen å flytte hjem til Lofoten sammen med kjæresten.
– Vi skal prøve å skrive og utvikle filmer fra Lofoten. Folk bruker mer og mer internett, det er en effektiv markedsføringsmiddel, og teknologien nå gjør det lett å jobbe fra hvor som helst, sier Falch-Alsos.
 

Artikkeltags