For dem som kommer i siste liten ble det et nummer de gikk glipp av, nemlig langingen av champagne på første rad til publikum, et nummer som de tre humorkameratene Bjørn Nilsen, Harald Varvik Johnsen og Stein Alsos definitivt inviterte publikum inn i forestillingen med – både verbalt, fysisk og mentalt. Moroa før moroa var åpenbart i gang.

Fullt hus

To timer til ende bare avbrutt av en drikkepause feiret de tre seg selv og kulturhuset med nesten full storsal. Selv stolene på bakerste rad i Storemolla-salen hadde publikum, og det må kalles suksess, noe ikke Stein Alsos unnlot å poengtere da festforestillingen åpnet og de tre ønsket publikum velkomne. Og publikum kom fra hele Lofoten. Mange fra Vest-Lofoten hadde tatt veien til Svolvær, og fikk oppleve Humorkameratene med sine utvalgte revynumre denne fredagen i oktober.

Eget band

De hadde selvsagt med seg fullt band, med Bent Windsrygg som kapellmester, Geir Morfjord på trommer, Ole Bendiksen på bass og så hadde de hentet gitarist Øystein Falch Alsos fra Lyse Netter.

Og det ble en festaften for alle, med trampeklapp for de virkelig gode revynumrene, så publikum gjorde selv en kritikerrolle om hva som virkelig var bra, og hva man bare storkoste seg med. For det var få innslag der salen ikke var skikkelig med.

Høyhus

Det politiserte innslaget om høyhusdebatten i Svolvær var tydelig skrevet i nåtid, der både avtroppende ordfører Eivind Holst, investor Christian Ringnes og rådmannen med sin byplan fikk passet påskrevet. Men ingen er vel ukjente med hva Stein Alsos mener om høyhus, og han hadde definitivt sine tilhengere i salen, mens andre var åpenbart beklemt urolige på stolene sine under dette innslaget. Kommentaren fra nabostolen var; – Ikke bland politikk og moro!

Trampeklapp

De tre i rollene som akterutseilte turister fra nord på vei til Mallorca, og som hadde smakt på sorten før man skulle om bord i flyet, er en kjenning fra deres revyer. Det samme er vikarpresten, som i Stein Alsos sin rolleskikkelse ser ned på første rad og sier: «Skaperverket er sannelig mangfoldig!» Fulltreffere begge innslagene, og trampeklapp selvfølgelig.

Miljøet fikk sin dedikerte rolle med Bjørn Nilsen, som konkluderte med at det er for seint å ta vare på det, akkurat som å snyte seg når nesen er borte.

Også innslaget med narvikværingen i Bjørn Nilsen sin skikkelse som skal fly til Bodø på 21 dagers besøk, og security-assistent i Stein Alsos sin skikkelse, som skal kontrollere reisekofferten hans, høstet stor applaus. Lofotposten fylt med eksplosivt stoff, revolvere og ei øks i kofferten var funn som ble tatt hånd om av assistenten i sikkerhetskontrollen.

Bjørn og Harald i sitt ess

Bjørn Nilsen hadde flere flotte opptredener ellers, og er en dyktig revyentertainer å ha på laget. Blant annet innslaget med begravelsesbyrået i Svolvær som hadde gode tider, og hentet råstoffet sitt på Gravdal. Og da dette tok slutt, så trålet man gamlehjemmene i kommunen i jakten på nye «kunder».

Harald Varvik Johnsen i rollen som heit dame, ble en fulltreffer, og det samme ble innslaget hans som utbrent og skadeskutt idrettsutøver som tok seg ei rotbløyte i Finland sammen med Matti Nykænen.

Minneverdig jubileum

Innslaget med heavy metal var det som de tre kanskje hadde lagt mest inn i når det gjaldt sminke og rekvisitter, og for dem som liker musikken og sjangeren var det veldig bra, men kanskje ikke så morsomt for de øvrige. Men det andre mørke innslaget med "Siste spikeren i kista" oppveide og vel så det, kjempeartig!

Uansett- en minneverdig revykveld for å feire 20 år sammen, og siden ingen fra kommunen var der og ga dem blomster, så ordnet man det like godt selv i siste innslaget.

– Takk for den flotte forestillingen i Lofoten kulturhus 4. oktober 2019. Vi ser fram til 30-årsjubileet også! Trampeklapp var vel fortjent før hjemreisen.

Bildeserie

Festkveld med revy fredag i Lofoten kulturhus

BILDESERIE: