Gå til sidens hovedinnhold

Hun er ny styreleder i Svolvær Idrettslag

Artikkelen er over 1 år gammel

Under et ekstraordinært årsmøte tirsdag ble Tina Ness valgt til ny styreleder i Svolvær idrettslag.

Tina Ness er på jobbreise, og var derfor ikke til stede under årsmøtet, men Stian Haugnes forteller at hun ble enstemmig valgt som ny leder av SIL.

– Tina er en fantastisk person som har jobbet både med fotball og håndball. Hun er en veldig engasjert svolværjente. Noe av det jeg synes er aller viktigst er at hun selv har lyst til dette. Hun ønsker å gjøre en innsats og bidra. Det er utrolig viktig, slik jeg ser det. I tillegg har hun et godt nettverk. Jeg er veldig fornøyd med å få henne inn i styret, sier Haugnes.

Tina Ness sier på telefon fra Tromsø at hun ser frem til oppgaven. Hun har aldri tidligere hatt verv som styreleder, og ser frem til nye utfordringer.

– SIL har en lang historie. Det er mange fine mennesker i og rundt klubben. Jeg har gått noen runder med meg selv i forhold til vervet. Jeg har pratet litt med Lisa (Dalhaug Nilsen, håndballtrener i SIL, red.anm.) ettersom vi jobber sammen, og til slutt kom jeg frem til at jeg vil stille opp, sier Ness.

Den nye styrelederen hadde barndommen sin i idrettslaget, både på fotball- og håndballbanen. I tillegg har hun figurert som håndballtrener.

Hva blir viktig for SIL fremover?

– Det er mange ting. Jeg har ikke rukket å sette meg inn i alt ennå, men det som blir viktig for meg er å sette meg inn i undergruppene og se på mandatet til idrettslaget. Idrettslaget skal være på alle, og så er det mange spennende planer fremover. Ny hall på Stranda høres spennende ut. Jeg har heldigvis mange gode støttespillere. Uten dem hadde jeg ikke turt å ta denne oppgaven, ler Ness, og legger til:

– Jeg er ydmyk i forhold til oppgaven, men veldig smigret over å bli vurdert og spurt.

Jakten på en ny styreleder startet da det 14. mars ble klart at Jan-Levi Brinchmann sendte styreleder-stafettpinnen videre. Brinchmann ble behørig takket av etter til sammen ni år i forskjellige styreverv i klubben. Til Lofotposten uttalte Brinchmann at han mente det er lurt å gi seg mens man fremdeles trives med oppgavene.

– Man må kjenne på det og overlate ansvaret til noen andre når det begynner å bli på tide. Det er hyggelig å se tilbake på årene som har gått. Det har skjedd mye. Vi starten Våganbølgen i 2010, som kommer til å bli arrangert for tiende gang i år. Det er fint å se at arrangementet lever videre. Det har skjedd mye artig på reisen, og det har vært en berikelse. Det tar jeg med meg videre, sa Brinchmann.

Kommentarer til denne saken