I 2022 var daværende ordfører i Vestvågøy, Remi Solberg, sykemeldt i en lang periode. Etter å ha blitt friskmeldt ble han i oktober valgt som ny fylkesrådsleder i Nordland.

17. januar meldte fylkeskommunen at Solberg var sykemeldt. Forrige fredag varslet Solberg at han vil fratre som fylkesrådsleder i Nordland.

– Dette er naturligvis svært trist, men jeg tar beslutningen til etterretning. Etter en helhetlig vurdering har Remi kommet fram til at effektene av long covid påvirker arbeidskapasiteten litt for mye til å stå hundre prosent i en så arbeidskrevende jobb, fortalte leder i Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen, i en pressemelding.

Nå er det klart at Nordland Arbeiderparti innstiller Elin Dahlseng Eide fra Bodø som fylkesrådsleder i Nordland. Eide er i dag Fylkesråd for utdanning og kompetanse.

– Med Elin får vi en hardtarbeidende og målrettet politiker inn som fylkesrådsleder. Det er positivt at Eide allerede har nærmere to år erfaringen som fylkesråd for utdanning og kompetanse. Det gir henne et godt utgangspunkt som fylkesrådsleder, påpeker partileder Mona Nilsen.

Valg av nytt fylkesråd vil bli foretatt ved fylkestinget i februar som starter 21. februar.

– Med forbehold om at fylkestinget velger Elin som fylkesrådsleder, er jeg helt sikker på at hun vil bidra med sin store arbeidskapasitet for å fortsette utviklingen av et grønt Nordland i vekst, sier Nilsen, og legger til:

– Når Elin blir fylkesrådsleder, blir det behov for å finne en ny fylkesråd for utdanning og kompetanse. Det arbeidet setter vi i gang nå.

Styret i Nordland Arbeiderparti har også besluttet at nominasjonskomiteen skal legge frem en justert liste til fylkestingsvalget. Bakgrunnen for at nominasjonskomiteen må settes i arbeid er at Remi Solberg har måttet trekke seg som toppkandidat for Nordland Arbeiderparti.

– Forslaget fra nominasjonskomiteen vil bli behandlet på årsmøtet til Nordland Arbeiderparti. Årsmøtet vil bli avholdt 11. og 12. mars i Bodø, sier Nilsen.

Les også

Remi ble rammet av sykdom: - Det ga meg en tankevekker