Sofie, Nine og Thilde ville låne hunder for tur og kos - fikk massiv respons

Sofie Storløkken, Nine Løddesøl  og Thilde Hollekim er over gjennomsnittet glade i hunder. De fryder seg derfor over at de i tiden framover vil få mange nye hundevenner med på tur.

Sofie Storløkken, Nine Løddesøl og Thilde Hollekim er over gjennomsnittet glade i hunder. De fryder seg derfor over at de i tiden framover vil få mange nye hundevenner med på tur. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

- Vi visste ikke at det bodde så mange hunder i Kabelvåg en gang, ler de tre elevene ved Lofoten Folkehøgskole

DEL

En måned inn i oppholdet på ski og klatring-linja ved skolen ble savnet etter familiehundene for stort for Sofie Storløkken, Nine Løddesøl og Thilde Hollekim fra Oslo. Følgende innlegg ble derfor forfattet og publisert på Facebookgruppen "Opplagstavla Kabelvåg":

"Hei! Vi er tre jenter som går på folkehøyskolen. Vi savner hundene vi har hjemme, og lurte derfor på om noen trenger hjelp til kveldsturer noen dager? Om ikke hjelp, om noen vil låne bort hunden/hundene sine så vi kan gå tur med dem. Vi er veldig hunde vandt og glad i alle raser. Tusen takk på forhånd!"

Savner ikke familien

Nittenåringene forteller nå om overraskende mange henvendelser og respons etter at innlegget ble delt.

- Vi hadde jo håpet at noen skulle svare, men hadde ikke forventet at så mange skulle ta kontakt, smiler Thilde.

- Vi har allerede fått møte flere hunder, og har avtaler om å møte enda flere i tiden framover. Og senere i dag skal vi gå vår første tur med en husky, legger hun til.

Hva er det som er så fælt med å være borte fra hunden sin?

- For å si det sånn: Jeg har fremdeles ikke savnet familien min, men hunden har jeg savnet helt siden jeg dro, ler Sofie til enige nikk fra de to andre.

- Det er så dumt at man ikke kan snakke med hunder i telefonen. Jeg har prøvd, men vår bare bjeffer litt tilbake. Dessuten er det fælt at jeg ikke får forklart den hvor jeg er, sier Thilde.

Vil få med flere

Elevene presiserer at de ikke ønsker betaling for hundepasset.

- Vi skal jo på tur uansett, så det er bare flott om vi kan få en turkamerat i bytte mot at noen får passet og luftet hunden sin, sier Nine, som er overrasket over hvor gjestfrie og fordomsfrie lokalbefolkningen er.

- Folk i Oslo ville aldri gitt oss koden til kodelåsen eller reservenøkkelen og sagt at det bare er å hente hunden vår når dere har lyst. Det er helt unikt.

Hvorfor tror dere så mange er villige til å låne bort hunden sin?

- Flere begrunner det med at de har dårlig samvittighet for at hunden er mye alene hjemme fordi de jobber mye eller pendler langt. Andre sier de har fått for lite tid til hunden etter at de fikk barn, sier Thilde.

Jentene vurdere nå å få med flere elever ved skolen slik at man finner en løsning for alle som har meldt sine ønsker om hundepass.

- Vi vet at vi ikke er de eneste som savner hunden vår, så vi må se på muligheten for å lage en gruppe i sosiale medier og dermed organisere oss bedre. Det kan bli bra for alle, avslutter de.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken