Sir Philip ville reise med Hurtigruten: - Han snek seg ombord uten ombordstigningskort, nå er han her med meg

Eventyr: Sir Philip ønsket å reise en tur med Hurtigruta.

Eventyr: Sir Philip ønsket å reise en tur med Hurtigruta. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når telefonen til Bente Drechsler ringte torsdag kveld var det en ansatt på Hurtigruten som kunne fortelle at hun hadde en eventyrlysten dvergschnauser som blindpassasjer.

DEL

Det hele startet med at Bente Drechslers mann, Erik Drechsler, var ute en kveldstur med hunden, Sir Philip, på kaia i Svolvær. Sir Philip hadde ikke bånd på, og idet Erik Drechler ser bort vandrer Sir Philip videre på egenhånd.

– Han har sikkert fulgt etter noen med en annen hund, mener Bente Drechsler.

Hun tror han må ha vært litt av et syn der han vandret alene i kveldsmørket.

– Han er jo liten og svart, og hadde på seg en liten gul refleksvest og lys rundt halsen, forteller hun.

Blindpassasjer

Når Sir Philip går ombord i Hurtigruten reagerer en ansatt på at han ikke har med seg ombordstigningskort, eller eier. Han hadde derimot et halsbånd med navnelapp og telefonnummer.

– Det gikk ganske kjapt, og ettersom det var torsdagskveld hadde de heldigvis ikke kjørt enda. Jeg fikk tak i mannen min, som først trodde at det hele var en fleip, forteller Drechsler.

– Men når han skjønte at Sir Philip faktisk hadde gått ombord i skipet, så gikk han rett bort å hentet hunden.

På veg til Chanel i Tromsø

Bente Drechler forteller at Sir Philip ikke vanligvis drar på tur alene, men fordi de bor i Svolvær sentrum så har det hent at han har sneket seg ut en åpen dør og tatt en tur på torget.

– Det var mer av dette når han var yngre, da kunne vi få telefoner fra folk som hadde tatt vare på ham. Slik sett er det godt han har dette skiltet med navn og nummer på halsbåndet, sier hun.

Matmor har en idé om hvor Sir Philip hadde tenkt seg denne kvelden.

– Vår datter bor i Tromsø sammen med sin dvergschnauser, Chanel. Jeg tror han var på besøk til henne, de er gode venner, sier hun og ler.

Artikkeltags