– Vi hadde kronerulling for å finansiere sporhunden og hundeføreren. Engasjementet var helt enormt, og i løpet av få timer hadde vi samlet inn over 20.000 kroner, sier Liss-Kathrin Gjertsen Marhaug.

Hun og flere andre har virkelig engasjert seg for å finne den forsvunnede hunden Sika, som ble borte fra eierne i begynnelsen av august.

 

Tilhører Nitrogruppen

Marhaug sier til Lofotposten at det var en dame som tipset dem om sporhunden som har spesialisert seg på å finne andre hunder. Den tilhører en privat gruppe som heter Nitrogruppen, som er oppkalt etter en hund de fant for mange år siden.

– Vi tok kontakt med Monica Hansen, og hun var ikke vond å be. Hun er på vei oppover fra Råde nå. Vi er veldig glad for at Nitrogruppen hjelper oss. De har 15 års erfaring både i sporing og lydighetstrening for hunder.

At folk ble engasjert da hunden forsvant var tydelig, men dette ble både Liss-Kathrin og eieren overveldet av. I tillegg har både privatpersoner og bedrifter meldt seg villig til å hjelpe med hva det måtte være.

– Eieren er helt overveldet over responsen hele Lofoten har vist. I tillegg til penger og letehjelp er det en dame som har gitt Monica Hansen bruksretten på hytten sin mens hun leter. I tillegg skal Banken Pøbb og Spiseri sponse alle måltider hun måtte trenge. Det er helt utrolig hvor gavmilde folk er.

 

Begynner på tirsdag

Monica Hansen og hennes hund Dio har spesialisert seg på å finne hunder. Eieren av hunden, Eva Linnerud, har sendt opp et teppe tilhørende hunden, som sporhunden skal bruke i jakten på Sika.

– Monica begynner søket på tirsdag når hun får teppet som tilhører Sika. Med det kan sporhunden få et ferskt spor å gå ut i fra. Jeg ber om at folk lar henne få arbeidsro og lar henne hvile mellom slagene. Dette er den beste sjansen vi har til å finne den savnede hunden.

Sporhunden og hennes eier tar faktisk ikke betalt for arbeidet, og Liss-Kahtrin er klar på hva pengene skal brukes til som er til overs etter leteaksjonen.

– Monica har sagt at hun kun tar seg betalt for reise tur-retur og oppholdet. Nå som opphold og mat er sponset har vi alt dekket. Det som måtte være igjen av de pengene vi har fått inn går direkte til dyrebeskyttelsen, når forhåpentligvis Sika blir funnet i god behold.

Forsvant ved Torvdalshalsen

I Lofotposten 9. august forteller eieren at den ni år gamle og førti kilo tunge blandingshunden våknet om natta og ville ut. Deretter forsvant den sporløst fra rasteplassen ved Torvdalshalsen.

Eva Linnerud forteller at Sika er en rolig hund som aldri har blitt borte tidligere.

– Hun har hofteleddsdysplasi, uten at jeg vet om det kan ha hindret henne i terrenget, sier hun, som også lurer på om hunden kan høre dårlig. Jeg tror at Sika må være i nærheten av området hun forsvant fra, sa Linnerud til Lofotposten 14. august.

Eierne måtte tilbake til Kristiansand etter noen dager, men letingen har fortsatt, og har altså kulminert i denne store givergleden blant dyreelskere.

Hvis du har opplysninger ring 48147698 eller 91896909.