Bjørn Frode Larsen og Eva Linnerud fra Kristiansand hadde parkert for natta på rasteplassen ved E10 i Torvdalshalsen på Vestvågøy natt til torsdag i forrige uke. Ved 01.00-tida våkner hunden deres, Sika, og signaliserer at hun vil ut.

– Jeg sto opp og gikk ut med henne. Hun snuste rundt og gikk inn i buskene. Hun var helt rolig, forteller Larsen.

Etter ei lita stund la han merke til at det ble helt stille.

– Jeg ropte på henne, men fikk ingen respons. Det er uvanlig, hun bruker alltid å komme når jeg roper på henne, sier Larsen.

Han gikk inn i krattet hvor hun tok veien, ropte, lette.

– Hun var søkk vekk, konstaterer han.

Desperat leting

Etter hvert vekket han reisefølget sitt og sammen lette de i et par timer. Deretter ble de sittende oppe og vente på at Sika skulle dukke opp igjen.

Kan hun ha blitt stjålet?

– Alle de andre som campet der, lå og sov. At en liten rasehund kan bli stjålet, kan jeg skjønne. At en blandingshund på nærmere 40 kilo skal bli stjålet, anser jeg som lite sannsynlig, sier Larsen.

Neste dag kontakta de folk som bor i området og etterlyste hunden på Facebook.

Se etterlysningen med kommentarer  og oppdateringer på Rømlingens Facebookside.

Larsen beskriver Sika som rolig, snill uten et aktivt jakt- og vaktinstinkt. Han har eid hunden fra den var et drøyt år.

Måtte forlate Lofoten

Etter tre dager, måtte familien sette kursen sørover igjen.

– Men vi er veldig takknemlige for at lokale folk leter videre. Vi håper inderlig hun kommer til rette, men tanken om at det kanskje ikke skjer, har begynt å synke inn hos oss. Det var veldig tungt å kjøre hjem uten henne, sier Larsen.

Om det kommer melding om at hun er funnet, er han ikke i tvil:

– Da hopper jeg i bilen og kjører i strekk nordover igjen!

– Vær obs på løse hunder

Monika Brøndbo Johansen er en av dem som har engasjert seg i letinga.

– I går var vi 6–7 stykker som undersøkte  i området med utgangspunkt i parkeringsplassen der hun forsvant. Men det er veldig overgrodd med krattskog, så det er som å lete etter nåla i høystakken om hun ligger skadet eller død i terrenget, sier Brøndbo-Johansen.

Det har kommet rapporter om bjeffing i områder, og da har lokale personer sjekket ut området – hittil uten hell. Ettersom det er båndtvang, bør en løs hund være noe som påkaller oppmerksomhet.

– Det er viktig at flest mulig er oppmerksomme på at denne hunden er savna, slik at de kan melde fra om de ser en løs hund. Hvis ikke tenker de kanskje bare at eierne er rett i nærheten, sier Brøndbo-Johansen som understreker at hunden kan ha forflyttet seg langt fra Borge.

Om du har opplysninger ring 48147698 eller 91896909.