– Vi tar med oss alle innspillene og ingenting er avgjort i hurtigbåtsaken

Skal behandle: Turid Ringstad fra Vågan representerer Ap på fylkestinget i Nordland. Hun er også medlem i samferdselskomiteen som skal behandle saken og gi en innstilling før hele fylkestinget tar saken opp til behandling. Ringstad er klar på at alle innspill tas med i spørsmålet som har vakt sterke reaksjoner etter fylkesrådets innstilling.Foto: Øystein Ingebrigtsen

Skal behandle: Turid Ringstad fra Vågan representerer Ap på fylkestinget i Nordland. Hun er også medlem i samferdselskomiteen som skal behandle saken og gi en innstilling før hele fylkestinget tar saken opp til behandling. Ringstad er klar på at alle innspill tas med i spørsmålet som har vakt sterke reaksjoner etter fylkesrådets innstilling.Foto: Øystein Ingebrigtsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkespolitiker Turid Ringstad (Ap) fra Vågan forsikrer at ingenting er avgjort i hurtigbåtsaken.

DEL

Fylkestinget behandler i neste møte 9.- 11. oktober det nye samferdselskartet i Nordland. Forslaget om kutt i hurtigbåttilbudet mellom Lofoten og Bodø på vinteren har ført til skarpe reaksjoner fra Vågan, spesielt knyttet til konsekvensene for øysamfunnet Skrova.

Modent for revidering

Før hele fylkestinget stemmer over forslaget fra fylkesrådet som nå er lagt fram, skal samferdselskomiteen gi en innstilling.

Turid Ringstad fra Vågan er representant for Ap på fylkestinget og er en av ni medlemmer i komiteen.

– Vi som sitter i fylkestinget har et ansvar for hele Nordland, vi må se fylket under ett, understreker hun og viser også til at Nordland er nødt til å gjøre endringer på samferdsel.

– Faktum er at samferdselskartet i seg selv er modent for revidering. Verden er annerledes i dag enn på 80/90-tallet. Det har vært en nødvendig prosess, sier hun og peker også på at økonomien til fylkeskommunen er viktig i saken.

– Rammene fylket har betinger at man ikke kan ha det som i dag. Vi har mye mindre å rutte med på grunn av mindre overføringer fra den regjeringa vi har i dag, sier Ringstad.

Ikke avgjort enda

Turid Ringstad understreker at alle innspillene fra Skrova og Lofoten tas med videre fram til et vedtak skal fattes i fylkestinget.

– Vi tar alle innspillene med oss i komiteen. Ingenting er avgjort før man har fått alle innspillene på bordet og hva slags løsninger som finnes, slår Ringstad fast og poengterer også at alt tas seriøst.

Hun vil ikke gå inn på utfallet av behandlingen i fylkestinget.

– Jeg er lydhør og tar alt med inn i komiteen. Jeg har selv brakt inn til komiteen og gruppa viktigheten av å opprettholde forbindelsen til Bodø. Så vil vi gi en tilrådning til fylkestinget.

Ringstad sier også til Lofotposten at hun personlig mener det er viktig at Lofoten har gode forbindelser til Bodø.

– Jeg skjønner viktigheten NEX2 utgjør for folk i Lofoten. Samtidig viser tallene fylkesrådet legger fram at folk kunne vært mye flinkere til å bruke båten, påpeker fylkespolitikeren.

Samferdselskomiteen kommer selv på befaring til Skrova i helga før fylkestingets møte.

– Der vil vi få direkte innspill fra dem som er berørt, sier Turid Ringstad som også har forståelse for at man i Skrova er frustrert over gjentatte diskusjoner om samferdselen til øya.

– Jeg forstår godt at de er lei i Skrova av de stadige diskusjonene om kommunikasjon.

– Vi jobber med saken

Ap, SV, KrF og Sp utgjør flertallet på fylkestinget. Samferdselskomiteen består av politikere fra flere parti og Bente Anita Solås fra Gravdal og Nordland Høyre er nestleder i komiteen.

– Jeg vil ikke si noe akkurat på dette tidspunktet. Først må vi få snakket om dette innad i hvert parti og også i selve komiteen. Men vi jobber med saken, sier Solås.

Les også: Slik svarer fylkesråden på Lofotpostens spørsmål om rutekuttene

Les også: Fylkesrådet i Nordland truer Skrovas eksistens!

Les også: Rystet over hurtigbåtkuttene til fylket: – En katastrofe for Skrova 

Artikkeltags