Bodø-ordføreren: – Forstår uroen for et redusert tilbud

Forstår uroen: Ordfører Ida Pinnerød (Ap) i Bodø forstår uroen for et dårligere tilbud til og fra Lofoten, og sier til Lofotposten at det ikke må være tvil om at det er viktig for Bodø å ha god kommunikasjon til Lofoten.Foto: Siri Gulliksen

Forstår uroen: Ordfører Ida Pinnerød (Ap) i Bodø forstår uroen for et dårligere tilbud til og fra Lofoten, og sier til Lofotposten at det ikke må være tvil om at det er viktig for Bodø å ha god kommunikasjon til Lofoten.Foto: Siri Gulliksen

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører i Bodø Ida Pinnerød slår fast at gode kommunikasjoner med Lofoten er viktig for Bodø.

DEL

Foran fylkestingets behandling av det mye omtalte samferdselskartet med foreslåtte kutt i hurtigbåttilbudet mellom Lofoten og Bodø, har flere pekt på dårligere kontakt med fylkeshovedstaden, både som følge av kutt i avganger på vinteren og lite hensiktsmessige rutetider om sommeren.

– Klippes snora til Bodø, spør Vågan næringsforening i et leserinnlegg nylig.

Les også: – Næringslivet vil beholde hurtigbåten

Lofoten er viktig

Lofotposten har bedt ordfører Ida Pinnerød i Bodø svare på hvordan hun ser på bekymringene i Lofoten for et dårligere tilbud og kontakten med Bodø.

– Hva mener ordføreren i Bodø om de foreslåtte kuttene fra fylkeskommunen i hurtigbåttilbudet mellom Lofoten og Bodø?

– I Nordland er båt og ferge en viktig del av det som binder oss sammen. Når vi skal utvikle fylket med de mange mulighetene som ligger her, for eksempel innenfor sjømat, industri og reiseliv er det viktig og nødvendig at samferdselsløsningene også legger til rette for at fylkeshovedstaden kan fylle sin rolle for hele Nordland – også Lofoten. Det må ikke være tvil om at det er viktig for Bodø at det er gode kommunikasjoner også til Lofoten, skriver Ida Pinnerød i en tekstmelding til Lofotposten torsdag.

Les også: Idretten frykter hurtigbåt-kutt: - Vi er ofte på tur og vi bruker båten!

Håper på bedring

– Næringsliv, innbyggere og politikere i Lofoten har trukket fram at kontakten med Bodø blir dårligere som følge av å kutte i hurtigbåttilbudet. Både som følge av kutt i avganger og uhensiktsmessige nye rutetider. Hva tenker du om denne uroen og hvordan ser du på å få redusert kommunikasjon fra Bodø til Lofoten?

– Jeg har forståelse for uroen knyttet til et redusert tilbud, og jeg håper og tror at fylkestinget vil strekke seg langt for å vurdere å bedre de forslagene som rammer mest. Dette gjelder blant andre hurtigbåten mellom Bodø og Lofoten, og i Bodø er fergetilbudet til Kjerringøy et annet eksempel hvor det legges opp til store reduksjoner som vil ramme lokalsamfunnet og mulighetene til utvikling, svarer ordføreren i Bodø videre.

Fakta

Fylkestinget vedtar over helga sitt nye samferdselskart. Her avgjøres det hvor og når hurtigbåter og ferger går i Nordland i framtida.

Forslagene om å kutte i vintertilbudet til og fra Lofoten med Nordlandsekspressen har vakt stor uro. I perioden oktober – april vil båten kun gå til Svolvær/Skrova fredag og tilbake til Bodø søndag. Også nye rutetider om sommeren har vakt reaksjoner.

Fylkestingets flertall utgjøres av partiene Ap, SV, Sp og KrF.

Artikkeltags