Vestvågøy-ordføreren stiller seg bak kravene fra Vågan

Enig: Vestvågøy-ordfører Remi Solberg støtter kravene fra Vågan.

Enig: Vestvågøy-ordfører Remi Solberg støtter kravene fra Vågan.

Artikkelen er over 2 år gammel

Hurtigbåt-kuttene må droppes, heter det.

DEL

Lofotrådet har allerede uttalt seg kritisk i saken med en egen høringsuttalelse til fylkets foreslåtte kutt i hurtigbåttilbudet til Lofoten.

Under folkemøtet i Skrova onsdag ble det pekt på at man gjerne hadde sett mer engasjement lenger øst og vest. Vestvågøy-ordfører Remi Solberg (Ap) er klar på at han støtter opp om motstanden mot de omstridte hurtigbåtkuttene.

– Ja det gjør jeg. Dette er jo et redusert tilbud som foreslås. Og selv om det er et tilbud som brukes mest i Vågan så er dette også et tilbud som befolkningen i Midt- og Vest-Lofoten drar nytte av, sier Solberg.

Han peker blant annet på at skoleungdom bruker tilbudet sjøveien for å komme seg hjem. Dessuten trekker ordføreren fram satsingen på reiseliv.

– Den skal opprettholdes på sommeren, men det er vekst i vinterturismen. Det viser seg jo også at turistene bruker denne ruta, sier Solberg.

Han er klar på støtten fra Vestvågøy i saken.

– Både bekymringene og kravene som næringsliv og politikere i Vågan har stiller jeg meg hundre prosent bak, slår Remi Solberg fast overfor Lofotposten.

Også han ser konsekvensene for et øysamfunn som Skrova.

– De produserer enormt med verdier per innbygger. Å ha attraktive bomiljø der man kan slå seg ned å bo med unger fordrer god samferdsel.

Ifølge Remi Solberg skal de ulike arbeiderpartilagene i Lofoten gjennom sammenslutningen Lofoten AP ha et møte om kort tid der denne saken vil bli tema.

Les også:

Slik svarer fylkesråden på Lofotpostens spørsmål om rutekuttene

- For Skrova handler dette om eksistensen. Vedtar man dette er det en strategi på nedbygging av et samfunn

Rystet over hurtigbåtkuttene til fylket: – En katastrofe for Skrova

Ordføreren ønsker helårlig daglig sjøforbindelse med hurtigbåt til Bodø 

– Hele Lofoten vil tape på kutt av hurtigbåt

Slik slår det nye samferdselskartet ut for Lofoten 

Artikkeltags