Widerøe: – Våre rutetabeller er ikke hugd i stein

Helle: – Det er ikke slik at vi har noen umiddelbare planer om å endre rutetilbudet til Lofoten, sier Widerøe.Foto: Kristian Rothli

Helle: – Det er ikke slik at vi har noen umiddelbare planer om å endre rutetilbudet til Lofoten, sier Widerøe.Foto: Kristian Rothli

Artikkelen er over 2 år gammel

– Viser det seg at etterspørselen endrer seg i Lofoten er det ikke unaturlig at vi justerer kapasiteten, men det får vi ta når den tid kommer.

DEL

Det sier informasjonsdirektør i Widerøe, Silje Brandvoll.

Brandvoll understreker at hun uttaler seg på generelt grunnlag, og legger til at flyselskapet ikke følger situasjonen rundt nytt samferdselskart i Nordland tett.

– Men når vi legger rutetabeller og planlegger vår trafikk ser vi alltid på alternative transportmidler. Slik sett kan man si at dette påvirker oss, men det er ikke slik at vi har noen umiddelbare planer om å endre rutetilbudet til Lofoten som en konsekvens, legger Brandvoll til.

Vågan næringsforening mener at alternativet er fly om kutt i hurtigbåttilbudet blir et faktum. De hevder at om halvparten som reiser med hurtigbåt skal over på fly utgjør det omtrent 140 fulle fly hver vei mellom Bodø og Svolvær per år.

– Når vi legger opp våre rutetabeller ser vi på etterspørsel og hvordan markedet responderer. Det er en hel kabal som skal gå opp. Det er vanskelig å gjøre grep et sted uten at det påvirker andre plasser. Våre rutetabeller er ikke hugd i stein, og vi prøver å tilpasse oss etter hva markedet ønsker og hvor etterspørselen ligger, konkluderer Brandvoll.

Les mer om hurtigbåtsaken på vår samleside lofotposten.no/hurtigbåt

Artikkeltags