Hurtigrute-passasjerer bedt om å holde seg på lugarene sine

Hurtigruten bestemte mandag å stoppe alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre. Hurtigruten har i dag to ekspedisjonscruiseskip i drift som legges til kai når de nåværende cruisene avsluttes i løpet av de neste dagene.

DEL

Det forteller Hurtigruten i en pressemelding.

Ekspedisjonscruiseskip MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen er fortsatt i drift. MS Roald Amundsen ligger til kai i Tromsø.

- Vi tar alle forholdsregler. På MS Roald Amundsen er så å si alle besetningsmedlemmene som har testet positivt uten noen form for symptomer. Derfor har vi bestemt oss for å teste alle i mannskapet på ekspedisjonscruiseskipene MS Spitsbergen og MS Fridtjof Nansen for å være på den helt sikre siden. Også alle gjestene på begge ekspedisjonscruiseskipene får tilbud om å teste seg, sier pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten i pressemeldingen.

Alle får tilbud om test

MS Fridtjof Nansen har vært på et to uker langt cruise fra Hamburg, langs norskekysten og tilbake til Hamburg. Det er 171 passasjerer og 162 mannskapsmedlemmer om bord.

Fire i mannskapet er isolert om bord med lette forkjølelsessymptomer.

Hurtigruten gjennomfører testing av hele mannskapet om bord. Alle gjestene vil også bli tilbudt testing, og oppfordret til det.

- De første testene blir levert i land i Ålesund tirsdag for rask analysering, skriver Hurtigruten.

Inntil testresultatene er klare, blir passasjerene bedt om å holde seg på lugarene sine.

Seiler til Tromsø

Ekspedisjonscruiseskipet MS Spitsbergen er tirsdag på vei til Tromsø fra Svalbard. Planlagt ankomst er onsdag ettermiddag.

- MS Spitsbergen har en besetning på 70 personer. 20 er norske, 46 er filippinske statsborgere, og fire kommer fra europeiske land. Det er 64 gjester om bord. Tre av fire er norske. Resten kommer fra andre europeiske land, opplyser Hurtigruten.

Skipet skulle etter planen fått levert utstyr for prøvetaking i Adventfjorden utenfor Longyearbyen mandag, men på grunn av tåke kunne ikke flyet med utstyret lande.

- Derfor har vi valgt å seile til Tromsø for å teste alle om bord. Vi er i nær og god dialog med Tromsø kommune om alt det praktiske. I tråd med vår egen smittevernveileder og råd fra myndighetene, har vi bestemt at ingen skal gå i land fra skipet før de først har testet negativt, sier pressevakt Øystein Knoph og fortsetter:

- Ifølge legen om bord er det ingen mistanke om covid-19-smitte verken hos mannskap eller gjester på MS Spitsbergen. Det skal ikke være noen som føler seg syke eller har symptomer som kan forbindes med korona. Men her tar vi selvfølgelig ingen sjanser.

Iverksetter ekstern gransking

36 besetningsmedlemmer på MS Roald Amundsen har testet positivt for covid-19, mens 122 har testet negativt. 33 av de 36 som er bekreftet smittet er filippinske sjøfolk. De andre er norske, tyske og franske statsborgere.

Hurtigruten har avdekket flere feil i egne rutiner. I pressemeldingen opplyser selskapet om at de har engasjert DNV GL til å gjennomføre enn full ekstern granskning.

- Den foreløpige gjennomgangen av det som har skjedd på MS Roald Amundsen viser flere avvik fra prosedyrene våre. Det er ikke godt nok. Det har skapt en krevende og alvorlig situasjon. Til våre gjester, ansatte og alle som er glad i Hurtigruten, vil jeg beklage dette, sier konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken