Det skjer etter 16 måneder med redusert drift, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Det har vært et mål for Hurtigruten Norge å trappe opp så fort som mulig. Når vi nå setter MS Nordnorge inn i rutetrafikken 10. juli, er vi endelig tilbake i full drift. Dette betyr mye for gjestene våre, anløpshavnene, samarbeidspartnere våre lokalt, og ikke minst alle ansatte på sjøen som vi nå har hentet tilbake på jobb, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Rutetrafikken har under korona-krisen gått med svært redusert kapasitet. Siden nyttår har fem skip har vært i trafikk mellom Bergen og Kirkenes for å opprettholde gods- og lokaltrafikken. Et stort antall ansatte har vært permittert i perioden.

MS Nordlys gikk inn igjen i rute 4. juli. MS Nordnorge gikk altså inn i trafikk i dag, lørdag.

- Nå vil vi fullt ut kunne gi kysten det gods- og lokaltrafikktilbudet som er så viktig for oss. Og vi har fjordene nesten for oss selv, så gjestene våre vil få en helt unik opplevelse denne sommeren, sier Felin videre.

Hurtigruten viser til strenge smittevernrutiner om bord. Blant annet krav til sosial distanse har ført til redusert passasjerkapasitet om bord på de syv kystruteskipene.

- For oss er sikkerhet vår aller viktigste prioritet. Derfor har vi omfattende smittevernrutiner på plass, og vi vurderer fortløpende utviklingen i pandemien, både nasjonalt og lokalt.