Først ut er MS Polarlys. I januar skal MS Polarlys bygges. I løpet av 22 dager skal tre skift jobbe på spreng for å forvandle skipet om til å gi et lyst nordisk uttrykk. Det skriver Nord24.

- Interiøret skal reflektere kystlandskapet vi passerer. Vi har gjort det stilig og likevel ujålete. Fargene er jordnære og fra kysten og havet. Mange av materialene er naturlige, som tre, skifer og lær. Gjestene vil også finne igjen former som bål, bølger og tang, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i en pressemelding.

Litt Nansen og litt nåtid

Selskapet skal bruke et tresifret millionbeløp på oppussingen. Rederiet mener dette blir den største investeringen i hotelldelen av Hurtigruten noensinne.

De ønsker den tunge, cruise-pregede mørke nittitallsstilen erstattet med en lys  røff og stilren interiørdesign med tydelig inspirasjon fra naturen.

Det nye interiøret har fått navnet New Arctic Interior.

- Det er litt Nansen og litt nåtid. Skandinavisk stil og kvalitet er blitt kjent og populært over hele verden, og nå lager vi en design som er enda litt barskere. I tillegg hilser vi til den norske oppdagertradisjonen i polarstrøkene hvor Hurtigruten seiler i dag, sier Skjeldam.

 

Ferske bakevarer

Alle fellesarealer på skipene blir endret. Restauranten, resepsjonen, kafé- og bistroområdet, og akterdekket skal renoveres. Det blir også et område med ferske bakervarer fra eget bakeri, mens baren flyttes til panoramasalingen. Ute blir det gjort plass til grilling.

- Vi ser også fram til å få inn trimrom med verdens beste utsikt, sier Skjeldam.