Hurtigruten gjenopptar ruteanløp til Lofoten: – En ekstraservice til lokalbefolkningen

Svolvær: Fra og med onsdag anløper Hurtigruten Lofoten igjen.

Svolvær: Fra og med onsdag anløper Hurtigruten Lofoten igjen. Foto:

Hurtigruten opplyser tirsdag at de gjenopptar ruteanløp til Svolvær fra og med onsdag.

DEL

Onsdag forrige uke bekreftet Hurtigruten i en pressemelding at de ankrer opp 14 av 16 skip og at ytterligere 2600 ansatte blir permittert. Den viktige rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes reduseres dermed til et minimum til og med 19. april. I denne perioden vil Hurtigruten – etter avtale med regjeringen – drive lokaltrafikk med to skip i en spesialtilpasset rute mellom Bodø og Kirkenes. Dette gjøres for å ivareta den viktigste gods- og persontrafikken mellom havner i Nord-Norge. Lofoten var ikke på seilingsplanen.

Nå opplyser Hurtigruten at de justerer reserveruteplanen og inkluderer Lofoten.

– Etter samtaler med lokalt næringsliv har vi valgt å justere ruten litt. Fra onsdag morgen skal vi innom Svolvær både på de nord- og sørgående seilingene. Dermed kan vi bidra til å frakte fisk og annen gods både til og fra Lofoten som en ekstraservice til lokalbefolkningen, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Det er de to nylig oppgraderte skipene MS Richard With og MS Vesterålen som skal settes inn i den nye reserveruten. Begge vil ha kapasitet til å ta både passasjerer, kjølelast, frys og tørrgods. Svolvær vil anløpes av nordgående hurtigrute klokken 20.30. Skipet forlater havnen 21.30. Sørgående ankommer 04.00 og forlater 05.30.

– I praksis er det nesten ingen passasjerer om bord. Vi har rundt 5–6 passasjerer på skip som er bygget for å ta 5–600. Det sier litt om den ekstraordinære situasjonen vi nå står oppi, sier Ege.

De øvrige Hurtigruten-skipene ligger til kai ved egnede havneanlegg langs kysten til skipene etter planen skal være tilbake i rute fra 20. april.

Artikkeltags