Hurtigruten med sin største oppgradering noen sinne - bygger om tre skip til å bli hybride

Pusses opp: MS Midnatsol er nå ett av tre skip som skal gjennom en totalforvandling.

Pusses opp: MS Midnatsol er nå ett av tre skip som skal gjennom en totalforvandling. Foto:

DEL

AVISA NORDLAND: Det er ikke lenge siden Hurtigruten mottok sitt første, helt nye hybridskip, MS Roald Amundsen.

Mandag kan selskapet røpe at de skal bygge om tre av sine nåværende skip til å bli hybride. Dette gjelder MS Trollfjord, MS Finnmarken og MS Midnatsol. Disse skal nå omdøpes, gjennomgå kraftige oppussinger og altså gjøres om til hybridskip.

Dette melder selskapet i en pressemelding.

De nye navnene vil bli MS Maud, MS Otto Sverdruo og MS Eirik Raude og skal fra 2021 seile ekspedisjonscruise langs norskekysten.

Ny restaurant: Slik blir Restaurant Lindstrøm på MS Maud og MS Eirik Raude

Ny restaurant: Slik blir Restaurant Lindstrøm på MS Maud og MS Eirik Raude Foto:

– Med disse nye ekspedisjonscruiseskipene vil du oppleve norskekysten slik du aldri før har gjort det, verken med Hurtigruten eller andre. Skipene vil bli som nye, stedene vi utforsker er nye, og teknologien om bord er banebrytende. Derfor er det også naturlig at skipene får helt nye navn der vi viderefører arven etter våre store oppdagere, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Hurtigruten har inngått en avtale om leveranse av batteripakke til MS Otto Sverdrup, med opsjon på samme oppgradering også på MS Maud og MS Eirik Raude. Skipene vil også ha mulighet til å kobles på landstrøm.

– Satsingen på bærekraft og miljøteknologi er kjernen i alt vi gjør. Vi har et ansvar for områdene vi besøker, ikke minst langs norskekysten som nå er under press fra masseturismen, sier Skjeldam.

Skipene vil gå gjennom den største oppgraderingen i selskapets historie. Alle fellesområdene vil pusses opp fra bunnen av, deriblant alle lugarene.

Nye lugarer: Alle lugarer og suiter blir totaloppgradert. Dette er de første skissene av de nye hjørnesuitene forut på øverste dekk av MS Maud og MS Eirik Raude. Foto: Hurtigruten

Nye lugarer: Alle lugarer og suiter blir totaloppgradert. Dette er de første skissene av de nye hjørnesuitene forut på øverste dekk av MS Maud og MS Eirik Raude. Foto: Hurtigruten

Artikkeltags