Nye hybridskip fra Hurtigruten inn på norskekysten

NYE SKIP: De nye hybridskipene fra Hurtigruten, MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen.

NYE SKIP: De nye hybridskipene fra Hurtigruten, MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Sommeren 2019 satser Hurtigruten stort på norskekysten: De splitter nye hybriddrevne ekspedisjonsskipene MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen skal seile langs norskekysten hele sommeren.

Det skriver Hurtigruten AS i en pressemelding.

- Verdens råeste skip

Ekspedisjonsseilingene kommer i tillegg til Hurtigrutens 11 skip i Kystruten Bergen-Kirkenes, og betyr at små og store steder langs hele kysten vil få besøk av de spektakulære hybridskipene.

- Jeg synes det er helt fantastisk at vi nå kan vise fram verdens råeste kystlinje med verdens råeste skip, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i pressemeldingen.

Nyheten kommer bare noen dager etter at Hurtigruten annonserte at de vil legge inn anbud på alle 11 skip i konkurransen om den nye avtalen på Kystruten Bergen – Kirkenes.

- I 125 år har vi vært livsnerven langs norskekysten, og fraktet lokalreisende, gods og turister. Dette er en del av Hurtigrutens DNA. Ingen kan norskekysten som oss. Vi gleder oss til konkurransen, og er med for å vinne, sier Skjeldam.

LUKSUS: En tegning av hvordan de nye båtene vil se ut på den del av dekket.

LUKSUS: En tegning av hvordan de nye båtene vil se ut på den del av dekket. Foto:

Revolusjonerende luksus

MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen er under bygging på Kleven verft i Ulsteinvik, og byr på en rekke nyvinninger. Hurtigruten skriver dette i pressemeldingen:

«I tillegg til banebrytende teknologi og grønne løsninger, kan opp til 530 gjester nyte den spektakulære norskekysten fra store observasjonsdekk eller gjennom panoramavinduene i Explorer Lounge forut på dekk 10.

Alle lugarene er utvendige, halvparten av med egen balkong. Hjørnesuitene akterut har private boblebad. Det er også store boblebad på bassengdekket, som også har egen bar og evighetsbasseng med spektakulær utsikt.

De to nye Hurtigruten-søstrene får også et bredt utvalg spesialbygget ekspedisjonsutstyr, som kajakker, padlebrett, Blueye undervannsdroner og Explorer-båter som kan ta gjestene i land nærmest hvor som helst.»

Artikkeltags