To hurtigruter bytter plass i seilingsplanen

MS Vesterålen snur ruten i Svolvær og går på nord slik at man kun får en seilingsdag uten frysekapasitet etter 21. november.

MS Vesterålen snur ruten i Svolvær og går på nord slik at man kun får en seilingsdag uten frysekapasitet etter 21. november. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den 21. november vil hurtigruteskipene MS Lofoten og MS Vesterålen bytte plass i seilingsmønsteret, noe som skjer i Svolvær.

DEL

Årsaken til at de to skipene skal rokere, er fordi det i dag er slik at MS Lofoten er en dag foran MS Spitsbergen i seilingsplanen, og de to skipene tar ikke fryselast. Noe som altså betyr at det er to dager på rad langs kysten at anløpsstedene er uten muligheter for å sende eller motta fryselast.

Vegard Gundersen ved Norlines i Svolvær sier at det har vært et ønske langs hele kysten om at man kunne halvere dette til kun en seilingsdag uten fryselastkapasitet.

På nordtur

– Det ønsket får vi av Hurtigruten imøtekommet når MS Vesterålen på sør inn til Svolvær onsdag 21. november rundt kl. 18.30, blir liggende ved kai og inntar ruten på nord fra Svolvær kl. 22.00. Det blir da et litt lengre opphold ved kai i Svolvær enn normalt for dette skipet.

På sørtur

På nord denne onsdagen er det MS Lofoten som anløper Svolvær, og dette skipet vil ankomme rundt kl. 21.00, og vil så gå sydover en halv time etter. Det betyr at passasjerer på skipet som skal følge med sydover fra Stamsund 21. november, får en litt senere avgang mot Bodø enn forutsatt i dagens seilingsplan.

Men man regner med å hente inn tid over Vestfjorden og innta ruten videre sydover fra Bodø i tråd med den ordinære seilingsplanen.

MS Lofoten vil snu ruten i Svolvær og gå sydover kl. 21.30 etter bare en halv times liggetid i Svolvær.

MS Lofoten vil snu ruten i Svolvær og gå sydover kl. 21.30 etter bare en halv times liggetid i Svolvær. Foto:

Bytte fartøy

For passasjerer som reiser med MS Lofoten på nord, og MS Vesterålen på syd vil måtte bytte fartøy i Svolvær denne kvelden, og de som skal reise ut fra Svolvær og Stamsund onsdag 21. november må være oppmerksom på at de vil reise med et annet fartøy enn de opprinnelig var oppsatt til å reise med sydover.

Artikkeltags