Ordfører Eivind Holst i Vågan smiler bredt når han blir bedt om å kommentere at Hurtigruten ASA har valgt Svolvær som dåpssted for sitt nye hurtigruteskip «Spitsbergen».

- Da den første henvendelsen kom, måtte jeg først sjekke om torget var ledig, sier han ironisk og smiler bredt.

– Valget av Svolvær som arena viser at Hurtigruten setter pris på byen som destinasjon og anløpshavn. Byen har de kvaliteter, som skal til for å huse et slikt arrangement. Dåpen vil gi Svolvær, kommunen og hele Lofoten oppmerksomhet gjennom et stort oppbud av pressefolk invitert til dåpen, sier ordføreren, som inntil Lofotposten tok kontakt har holdt kortene tett til kroppen.

– Jeg har rekvirert torget, som en del av det uterommet kommunen skal tilrettelegge foran arrangementet. I og med at ting ikke har falt på plass før nå, har vi ikke iverksatt noe planlegging. Det må også avklares hvor de tre hurtigruteskipene skal legge til, nå de ankommer Vestre havn på samme tid. Det blir nok folksomt i byen 6. juli med alle turistene samt de 1000 gjestene fra skipene. Kommunen får nok en del jobb med ulike forberedelser, men det er med glede vi tar imot dette arrangementet, sier ordfører Holst.