MS Fridtjof Nansen og søsterskipet MS Roald Amundsen er verdens første hybriddrevne cruiseskip. Førstnevnte bygges nå ved Kleven verft i Ulsteinvik og skal leveres innen utgangen av 2019. Jomfruturen går fra Hamburg til norskekysten 1. april.

- Denne type seilinger er vanligvis bare tilgjengelige for spesielt inviterte gjester. Vi har lyst til å dele den spesielle muligheten med flere, og gi flere gjester muligheten til å oppleve den helt unike MS Fridtjof Nansen, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i en pressemelding.

Uvanlige destinasjoner

De første turene går fra London, Liverpool og Portsmouth. I løpet av de fem netter lange seilingene kan gjestene også bli med til destinasjoner som Isles of Scilly, Fowey, Isle of Man og Darthmouth. Skipet vil også finne veien til Oslo etter en firedagerstur, som starter med en passering av Tower Bridge og videre gjennom Kielkanalen til Aalborg og videre til hovedstaden.

Den siste uken har skipet gått gjennom prøveturer i farvannene utenfor Kleven Verft.

- Vi er ekstremt fornøyde med resultatene av prøveturene. Hun gjorde det faktisk så bra at vi var ferdige med alle testene en hel dag før planen. Med erfaringen fra byggingen av MS Roald Amundsen, er vi helt sikre på at vi skal levere et av verdens mest avanserte skip innen utgangen av året. Sammen med Hurtigruten, har våre ansatte, underleverandører og samarbeidspartnere på Fosen verft gjort en fantastisk jobb, sier administrerende direktør Kjetil Bollestad ved Kleven verft.

Videre til Antarktis

I tillegg til førpremieren, inkluderer MS Fridtjof Nansens jomfrusesong en serie ekspedisjonscruise fra Hamburg til norskekysten. Sommeren 2020 skal skipet utforske Grønland og Island, før hun vinteren 2020/2021 setter kursen for Antarktis sammen med søsterskipet MS Roald Amundsen.

- Vi ser en etterspørsel for ekspedisjonscruisene våre på tvers av alle markeder og destinasjoner. Med den grønne teknologien og fokuset på bærekraftige løsninger driver MS Fridtjof Nansen og MS Roald Amundsen ikke bare etterspørsel, men også en endring i cruiseindustrien, konkluderer konsernsjef Daniel Skjeldam i pressemeldingen.