(AN) NRK Nordland og Avisa Nordland skal også i år dele ut hedersprisen Årets Nordlending til noen som har gjort noe ekstraordinært i løpet av året som har gått.

Og tradisjonen tro inviteres nå folket til å bidra i prosessen for å finne gode kandidater.

Årets jury består av Markus Rask Jensen, konstituert sjefredaktør i Avisa Nordland, distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK, fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen, og Mariann Meby, forretningsutvikler i Bodø Energi.

– Vi oppfordrer folk til å sende inn kandidater. Vi er avhengige av å få gode innspill fra alle deler av vårt fylke, sier Rask Jensen.

Ser fram til forslag

Avisa Nordland startet med kåringen i 2002, og i 2009 kom NRK Nordland med på laget. I fjor kom det inn over 700 ulike forslag, fordelt på 189 forskjellige kandidater.

Fristen for å nominere kandidater denne gang er onsdag 11. november kl. 12.00.

– Vi ser fram til å gå gjennom forslagene som kommer inn. Det er alltid en givende øvelse å bli bedre kjent med alle kandidatene som foreslås. Jeg gleder meg, sier Mariann Meby om juryarbeidet som venter.

Tidligere vinnere

2002: Ulf Larsstuvold

2003: Øystein Gåre

2004: Odd Eriksen

2005: Amanda Hegge Jensen

2006: Rognankompaniet

2007: Shirley Bottolfsen

2008: Malin Arntsen

2009: Runar Berg

2010: Hans Edgar Furfjord

2011: Geir Arne Johannesen

2012: Halvdan Sivertsen

2013: Knut-Eirik Dybdahl

2014: Erlend Elias Bragstad

2015: Sverre Håkon Evju

2016: Marion Anne Knutsen

2017: Marcus og Martinus Gunnarsen

2018: Erik Plener

2019: Ramona Lind

Statuttene til prisen lyder slik:

«Årets Nordlending har gjennom personlig innsats det siste året bidratt til trivsel og utvikling for nordlendingene og/eller framstått som eksempel på nordlendingenes skaperkraft og stå-på-vilje.

Årets Nordlending kåres av en jury nedsatt av NRK Nordland og Avisa Nordland, etter en bred høring blant Nordlands befolkning.»

– Vi har hatt mange sterke og gode vinnere tidligere. Å vise fram variasjonen av mennesker og kraft i fylket vårt er en viktig del av denne kåringen, sier Eivind Undrum Jacobsen i NRK Nordland.

Send inn ditt forslag

Juryen er på jakt etter kandidater i alle funksjoner – fra hverdagsheltene i lokalsamfunnet til dem som har gjort noe som har bidratt til å skape stolthet eller bygge identitet for fylket, det være seg næring, sport eller kultur.

Forslag kan sendes inn her eller på e-post til nordlending@an.no.

Juryen skal finne fram til ti kandidater. Når den endelige lista er klar vil publikum få anledning til å gi sine stemmer. De ti kandidatene skal også presenteres i Avisa Nordland og NRK Nordland.

Årets Nordlending 2020 kåres like før jul.