Hvem får årets første kaffetorsk?

ÅRETS FØRSTE:  Per-Gunnar med kaffetorsken han og skipper Jonas Pettersen på "Eieværing" fikk æren av å levere den aller siste kaffetorsken i 2018. Nå venter vi spent på hvem som får den første i år.

ÅRETS FØRSTE: Per-Gunnar med kaffetorsken han og skipper Jonas Pettersen på "Eieværing" fikk æren av å levere den aller siste kaffetorsken i 2018. Nå venter vi spent på hvem som får den første i år.

Også i år deler Lofotposten ut ett kilo kaffetorskkaffe til alle fiskere som får en torsk/skrei over 30 kilo. Spørsmålet er nå hvem får årets første.

DEL

Det er over 50 år siden Lofotposten startet tradisjonen med kaffetorsk. Det begynte med at alle som fikk en torsk/skrei over 30 kilo fik ett kilo kaffe, derav navnet kaffetorsk.

Lofotposten blir selvsagt å fortsette med kaffetorsk-tradisjonen også denne sesongen. Det betyr at alle som får en torsk/skrei over 30 kilo får ett kilo kaffetorskkaffe. Det er Friele som også i år leverer kaffetorskkaffen.

I 2016 ble det satt ny kaffetorskrekord. Da ble det meldt inn 489 kaffetorsker, og den rekorden står ennå.

24. januar i fjor

I fjor ble det meldt inn 354 kaffetorsker, og det ble sendt kaffen til nært sagt hele landet. «Havpryd» og «Reinefangst» delte førsteplassen om årets største kaffetorsk. Begge fikk en på 45 kilo.

I fjor var det skipper Bjørn Hugo Bendiksen og resten av mannskapet på «Reinebuen» som fikk æren av å melde inn årets første kaffetorsk. 24. januar fikk de kaffetorsken som veide hele 45 kilo. Den ble levert til Jangaard Export AS på Andenes.

Nå er spørsmålet hvem som får årets første. Selv om været har skapt problemer for fiskerne på starten av det nye året så er det noen som er kommet seg i gang.

I tillegg til ett kilo kaffetorskkaffe fra Friele vanker det også en eksklusiv kaffetorskdiplom til alle. Den er laget av kunstneren Dagfinn Bakke. Det er bare å melde inn, vi har kaffe og diplomer i søkk og kav.

For de som lurer på hva som skal til for å få en kaffetorsk går det kanskje an å følge rådet til Jostein:

Les også: Da Jostein hengte dametruser i masta på sjarken kom kaffetorsken:- Du må ikke si noe til kjerringa

Meld inn

Vi må vite nøyaktig vekt på fisken, hvor den er fisket og levert. Vi må også ha brukstype, båtnavn og navn på skipper. Vi vil svært gjerne også ha bilder av mannskap/skipper med fisken.

Du kan melde kaffetorsken til red@lofotposten.no eller 90166355. Bilder kan også sendes til 90166355.

Lofotposten vil gjerne også ha tips om det som skjer rundt omkring i fiskeværene i Lofoten og tar imot tips på 90166355.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken