Gå til sidens hovedinnhold

Hvem får årets første kaffetorsk?

I over 50 år har Lofotposten delt ut ett kilo kaffe til alle som har fått en torsk/skrei over 30 kilo. Nå venter vi i spenning på hvem som får årets første.

I over 50 år har Lofotposten delt ut ett kilo kaffe til alle fiskere som har fått en torsk/skrei over 30 kilo. Akkurat når tradisjonen startet er usikkert, men vi har dokumentasjon på at kaffetorsken var i gang i 1968. Rekorden er fra 2016, og den lyder på 489 kaffetorsker.

366 i fjor

I fjor ble det meldt inn 366 kaffetorsker, og det er det nest beste året noensinne. I fjor startet kaffetorsksesongen den 27. januar da «Straumværing» leverte en kaffetorsk på 31 kilo til Nic. Haug AS.

Les også: Mateusz, Karl Oskar og Kurt Martin fikk kaffe og kaker på kaikanten

I år fyller Lofotposten 125 år, og vi blir selvfølgelig å fortsette tradisjonen med kaffetorsk. Alle som får en torsk/skrei over 30 kilo får ett kilo kaffetorskkaffe, og et eksklusivt kaffetorskdiplom som er laget av DAN.

Også i år er det Friele som leverer kaffetorskkaffen.

Meld inn

Torsken/skreien må veie over 30 kilo for å bli en kaffetorsk. Vi må vite nøyaktig vekt på fisken, hvor den er fisket og levert. Vi må også ha brukstype, båtnavn og navn på skipper. Vi vil svært gjerne også ha bilder av mannskap/skipper med fisken. Du kan melde kaffetorsken til kn@lofotposten.no eller 90166355. Bilder kan sendes til 90166355.

Alle som får en kaffetorsk får ett kilo kaffetorskkaffe fra Friele og en kaffetorskdiplom

Lofotposten vil gjerne også ha tips om det som skjer rundt omkring i fiskeværene i Lofoten og tar imot tips på 90166355.

Se over 800 bilder fra Livet på kaia 2020

Kommentarer til denne saken