Gå til sidens hovedinnhold

Hvis foreldre må kjøre barna selv: -Ikke bland elever fra ulike klasser

Blir det busstreik, er det foreldre og foresatte som må trå til. Rådmann i Vestvågøy, Kjell Idar Berg, minner derfor om at elever fra ulike klasser ikke må kjøres i samme bil.

Kommunalsjef for oppvekst i Vågan, Veslemøy Drangevåg, sier til Lofotposten at det ikke er noe tema å stenge skolene selv om det blir streik og skolebussene slutter å kjøre.

Hun mener foreldrekjøring, og samarbeid om kjøring, er en sannsynlig løsning. Hvis streiken blir langvarig, tenker hun at digital undervisning kan være et tiltak.

-Men dette er ikke noe vi har fått diskutert, og opplysningene om en mulig streik er nye for meg, sier Drangevåg i en kort samtale med Lofotposten mellom to møter.

Vestvågøy kommune hadde på tampen av tirsdagen et hastemøte om en mulig busstreik, og rådmann Kjell Idar Berg skriver følgende til Lofotposten:

-En situasjon med en busstreik hvor all skoleskyss opphører vil innebære at foresatte til barn som vanligvis har skoleskyss, selv må sørge for at eleven møter på skolen og kommer seg hjem igjen etter skolen fram til streiken er slutt. Dette gjelder ikke for elever som har drosjeskyss direkte fra hjem til skole.

-Av smittevernhensyn skal ikke klasser blandes hvis noen planlegger å samkjøre, påpeker rådmannen.

Kommentarer til denne saken