Gå til sidens hovedinnhold

Hvor går stemmen din etter valget i Flakstad?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Som velger har du fem lister å velge mellom i årets valg i Flakstad. Alle valgprogrammene er tilsynelatende ganske like. Hva er forskjellene? Jeg skal ikke gjøre den analysen i dette innlegget, men vil vise til at ved forrige valg i 2016 var det fire lister. Den gangen var valgprogrammene kanskje enda mer like. Men hva skjedde når posisjonene skulle deles ut og valgflesket skulle stekes? Noen av dere husker dette godt, noen ble skuffet, andre ble overgitt og mange lurte på om det var vits i å stemme. Historien skal man se tilbake på og lære av, for så å snu seg å gå framover.

Flakstad SP ønsker å være tydelige på hva vi står for. Vi ønsker å være budbringer for hele historier. Vi arbeider for at du som innbygger skal få innsikt, du skal kunne si din mening og bli hørt i små og store saker som skjer i kommunen. Din stemme er viktig i valget, og den skal høres også etter valget. Da må det være åpenhet og mulighet for innsyn i kommunens arbeid og i politiske prosesser. Vår erfaring er at her har Flakstad kommune mye ta tak i.

For at du som velger skal kunne være trygg på hva din stemme går til etter valget, bør vi og andre partier fortelle deg hva vi ønsker å gjøre. Vi har gitt deg et valgprogram, vi har vist hva vi jobber for i denne perioden, men hva skjer valg når valgdagen er over?

Lofotlista er uaktuell å samarbeide med for Sp, fordi de krever at det skal forhandles om en intensjonsavtale for kommunesammenslåing i kommende periode. En intensjonsavtale om sammenslåing er første …og siste… steg før kommunesammenslåing kan vedtas. Både Distriktslista, SV og AP har nå sagt tydelig at de godt kan gå sammen med Lofotlista etter valget. Det betyr i praksis at en stemme til disse listene er ett steg nærmere kommunesammenslåing.

Sp har vært i kontakt med SV og Distriktslista for å lodde stemning for samarbeid etter valget, men fått en heller lunken mottakelse. De vil avvente til etter valget for å forhandle med de øvrige partiene om gjennomslag og posisjoner.

Dersom du ønsker forandring i politikken i Flakstad må du stemme Sp. Sp er det eneste alternativet som ikke vil ta ett steg nærmere kommunesammenslåing og som ikke ender opp med den samme konstellasjon som i dagens kommunestyre. Sp har tatt initiativ til samarbeid med andre lister for å danne grunnlag for et bredt flertall og bedre forutsetning for utvikling. Det vil utgjøre ei kursendring og nye hender ved roret.

Det blir et spennende valg. Det er derfor viktig at du bruker stemmen din.


Godt valg.

Kommentarer til denne saken