Hyttefolket skulle betalt russen bot hver gang de klager

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er helt vanvittig hva de greier å finne på, «hyttefolket» i Sør. Når de i tre uker ikke har forstått hva en solidarisk opptreden går ut på. Etter gjentatte forklaringer om at hyttebesøk fra hovedstaden, til at små helsemessige svakt utrusta hyttekommuner kan kollapse, dersom Oslo- egoistene invaderer.
I Nord-Norge får kommuner tyn sørfra, gjennom alle tilgjengelige medier, for at vi ikke stoler på hytteegoistene fra Oslo. Vi vil ikke ha dem hit nå. Egoistene bærer med seg smitte, noe vi ikke vil ha.
At vi ikke stoler på dem, tar bare noen dager før de selv dokumenterer hvorfor. Første graverende tilfelle, når legevakta i Tønsberg blir nedrent av fremmedfolk med hytte i ferieidyllen. Har de peiling på hvordan helsevesenet er oppbygd i vårt landstrakte land.
Deretter. Fylles bygatene i Oslo og Aker Brygge med folk. Tett i tett. Idioter. Skjønner de i det hele tatt begrepet solidaritet.
Nå er vi lei sytet fra de få hundre egoistene i sør.
Dere må holde kjeft, og ta del i fellesdugnaden. Dette får dere ikke kjøpt dere ut av.
Takk deres Gud, om dere har noen andre enn Kong Ego, at dere ikke bor i Rodrigo Dutertes Philippines.
Skjønner dere ordet dugnad. Det har ikke med penger gjøre. Det er en innsats vi gjør for fellesskapet, uten å kreve betalt for det.
Nå snakker vi også om ett annet forklarende ord. Kanskje kan det være fremmed for mange av dere. Ordet er solidaritet. Ser vi litt tilbake i tid, anså sosiologien, begrepet solidaritet, gjennom Emile Durheimer som en nødvendig forutsetning, for at et samfunn skulle bestå.
Det er det vi snakker om. Vårt flotte samfunn skal bestå.
Da må der superegoister «hut dokker hjem» og forbli inne sammen med familien i påsken.
Skal vi ut av pandemien må vi stå samlet i landets felles dugnad gjennom felles solidaritet.
Det er få som aksepterer at dere egoister kjører samme system som « Komiske Donald», gjorde de første ukene i USA. Først latterliggjorde han pandemien, så latterliggjorde han ekspertisen rundt seg. Men en ting skal han ha. Komiske Donald har maktet å gjøre «America Great Again». Nå topper han alene pandemi- statistikken.
Han avrundet en av de mange sære pandemitalene sine fra «Det hvite hus» for to uker siden, at om fjorten dager er dette over. Siden har dødstallene galoppert i USA. Han framstår som en av de farligste statslederne vi må forholde oss til i kampen mot Covid-19.
Denne pandemien blir ikke kvalt, før hele verden skaper en unison felles innsats. Eller det kommer en vaksine som også de fattigste har råd til. Det betyr at tiden framover krever ganske mer av oss alle, enn hva vi legger i det i dag.
Og vi, er vi som forholder oss til påleggene fra den norske regjeringen. Vi skjermer de mest utsatte for smitte her hjemme. I solidaritet tenker vi på de rundt oss, familie, venner, naboer, bo- og lokalmiljø for at de ikke skal bli smittet. Følger de enkle rådene fra myndigheten. Men vi får en lang vei å gå, før de fattigste i verden er utenom fare.
Hyttefolket - dere har det slett ikke verst. Neste år og årene etter står fortsatt hytta der. Tusenvis av vanlige mennesker i hele verden har mistet alt. Og vår egen ungdom, som stort sett erkjenner at de må bidra og gi avkall på drømmer i denne vanskelige situasjonen. Russen. Gi dem en applaus. Og til regjeringen. Bry dere ikke om egoistene. Gi et stipend til årets russ, som ikke får refundert investeringene de har gjort foran årets russefeiring.
Vi har allerede brukt opp hundrevis av milliarder av kroner av fondet ungdommen skulle arve og styre når de overtar ansvaret om ganske få år.
Årets russ har i solidaritet oppført seg eksemplarisk, til tross for at alle deres sosiale sammenkomster denne våren er borte. Brutalt avlyst. Tenk bare stoltheten i dansende russ i barnetoget på nasjonaldagen. Den opplevelsen får de ikke mulighet til. De kan ikke vente til neste år. Det er nå det gjelder. Fordi kullet født i de to første årene av dette tusenåret skal feire russetiden denne våren. Minneboken er gjort død. Ungdommen sitter kun igjen med egoistenes ramaskrik son gjaller, i tiden de selv med glede og entusiasme skulle forberedt russetiden. Jammerkoret fra hyttefolket, har druknet nesten alle andre ytringer. Ungdommen og mange andre har ikke sluppet til. Hurra for ungdommen. Gi dem ett økonomisk hurrarop på nasjonaldagen.Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken