Gå til sidens hovedinnhold

I 18 år har Inge drevet leirskolen - nå leveres stafettpinnen videre

Artikkelen er over 1 år gammel

Inge Elvebakk har drevet Lofotr Vikingleirskole i 18 år. Nå tar Sigbjørn Korneliussen og Trond Jørgensen over driften.

- Det blir veldig spennende, og vi er veldig glad for å være i gang. Vi har holdt på med selve overtakelsen en stund, og nå er det i boks. Vi gjør dette fordi vi liker å drive leirskole, og syns det er et veldig artig konsept. Det er flott at elever kan komme hit og få en ganske annerledes uke. De får utfordret seg på nye ting, lære om vikingtiden og friluftsliv. Det er det vi baserer oss på, sier Sigbjørn Korneliussen om overtakelsen av leirskolen på Borg.

Kvalitet i alle ledd

Planene videre er først og fremst å bygge videre på den jobben som Inge og Marit Elvebakk har gjort på leirskolen.

- Vi skal levere kvalitet på det vi holder på med. Både Inge og Marit har innarbeidet et konsept som har fungert i 18 år. Så er det gledelig at de fortsatt vil være med å hjelpe oss. Nå handler det om å sette kvalitet i alle ledd, og gjøre det litt på vår måte. Så vil vi bruke dette året på å justere oss litt inn, kan du si, sier Korneliussen.

De vil holde seg til 3-4 måneders drift av skolen, på vår og høst, før og etter skolens sommerferie.

I disse dager er 41 sjuendeklassinger fra Ankenes på plass på leirskolen, samt 10 elever fra 7. klasse på Bøstad skole. Elevene overnatter i leirskolehuset som er lokalisert like ved Bøstad skole. Det er plass til et sted mellom 55 og 60 elever på leirskolen.

Ros til tidligere drivere

Korneliussen roser det de tidligere driverne har fått til.

- Vi har veldig mange faste skoler som kommer tilbake. Det er fordi Inge og Marit har levert et godt produkt, og gjort leirskolen kjent også utenfor Lofoten. Det er kjempeartig, og det er med ydmykhet vi nå tar over stafettpinnen. Når elevene begynner i første klasse, skal de allerede da bestemme seg for hvilken leirskole de skal dra på. Så det å levere et godt produkt er viktig. Det har de tydeligvis gjort, med tanke på at det er bra fullbooket her de neste årene. Så har vi et veldig godt samarbeid med vikingmuseet her, og med Bøstad skole. Det er vi veldig glad for, sier Korneliussen og fortsetter.

- Men vi må prøve å sette vårt preg på det også. Ellers blir man bare en dårlig kopi. Mye er så bra nå, at det ikke trengs å endres. Så er det ting vi skal sette oss inn i. Utbygging har vi heller ikke tenkt på foreløpig, det er fortsatt tidlig. Nå konsentrerer vi oss om å lever et godt produkt, og ha fornøyde elever og lærere. Det er det aller viktigste for oss nå, sier han.

- Det har vært fantastisk

For Inge Elvebakk har det vært 18 gode år med å drive leirskole.

- Det har vært fantastisk. Det er så artig å jobbe med elever. Elevene som kommer hit, er i hovedsak fra Troms og Nordland, og vi har rundt om 600 stykker i året. Det er givende, rett og slett. Det er så utrolig mye fin ungdom. Jeg har ikke opplevd noe trøbbel eller tull. Det har vært både artige og strevsomme år, sier Elvebakk.

Helt ferdig er han ikke riktig enda.

- Jeg blir med her et par dager i uken i høst. Så får vi se hvordan det blir etterhvert. Sigbjørn og Trond trenger noen som har den kontinuiteten, hvor de kan få innspill og input. Vi har et veldig godt rykte på oss, og er en faglig sterk leirskole, med god pedagogikk og faglig begrunnet opplegg, sier Elvebakk.

I de beste hender

Han innrømmer at det blir vemodig og ikke skulle drive leirskolen lengre.

- Det er på en måte vemodig å overlevere livsverket til andre. På den andre siden er det mye arbeid og ansvar knyttet til det. Jeg kunne solgt leirskolehuset til noen andre, men jeg var sikker på at Sigbjørn og Trond var de som ville gjøre jobben best. Både i forhold til å overta huset, og hele konseptet med leirskole. De har pedagogisk utdanning og kan det å jobbe med barn og unge. Jeg er trygg på at det er i de aller beste hender, sier Elvebakk.

Kommentarer til denne saken