Gå til sidens hovedinnhold

I år steller ikke Lions-damene rundkjøringen på E10

– Etter å ha hatt oppgaven i 22 år, så er det over, sier Aino Anniki Karvonen og Liv Elsa Nilsen i Lions Svolvær.

De to aktive damene i Lions Svolvær sier at alle blir eldre, også ildsjelene i Lions, og man er rett og slett blitt for gamle og slitne til å påta seg denne oppgaven også i 2020.

– Vi har ikke vann fram til rundkjøringen, så alt må bæres i bøtter. Dette var i fjor en veldig tung oppgave, og vi sa derfor fra til Statens vegvesen tidlig i år at vi ikke denne sommersesongen ville påta oss oppgaven med dette, sier Aino og Liv Elsa til Lofotposten.

De viser til at Lions tidligere var delt i to klubber i Vågan, en for damene og en for mennene. Men frafall i rekkene har ført til at man nå er 18 personer tilbake, og det inkluderer begge kjønn i Lions Svolvær.

– Vi er blitt for gamle og slitne for dette, men vi ser gjerne at det er andre som tar over denne oppgaven. Å holde rundkjøringen på E10 ved Nonshaugtunnelen i Svolvær pyntet i 22 somre, har vært et hjertebarn, sier de to.

De takker også torghandler Vegard Johansen fra Hamarøy, som i mange år har sponset de med blomster for å pynte opp rundkjøringen. Han er også i år tilbake på torget i Svolvær med sin blomsterbod.

– Vi var torsdag der og takket han av for samarbeidet, sier de to lionessene til Lofotposten.

Kommentarer til denne saken