I dag åpner Lofothallen

- En gledens dag, men det følger med en hel del ansvar, sier daglig leder i Lofothallen AS, Roger Larsen

DEL

Han understreker derfor at alle brukerne av hallen må bekrefte til han at de har lest "Koronavettregler ved bruk av idrettshallene" som er publisert på Lofothallens hjemmeside.

Maks 20

Norge tillot åpning av haller i forrige uke, men Larsen hadde behov for å få gjort en del avklaringer av ansvarsforholdet når dørene åpner igjen, og det var de i havn med på morgenen i dag.

-Det er viktig å understreke at det skal være maksimalt 20 brukere av hallen samtidig, og det blir ikke anledning til å benytte garderobene. De vil fortsatt være låst, sier Larsen til Lofotposten.

Han vil også etablere en skiftesone for sko, da de som kommer for å trene i hallen, naturlig nok ikke bruker utesko.

Hallen vil nå være åpne for eksisterende leietakere, og eventuelt nye som ønsker seg treningstid i den grad det er ledig.

-Det er for øvrig slik at svømmehaller kan åpnes fra 1. juni, men det blir så tett på sommeren, at det kommer vi ikke til å gjøre, forteller Larsen.

Virksomheten han leder har fått merke koronaen i dobbel forstand. De har måttet stenge, og tapt det meste av inntekter. Og med mindre det kommer endringer, får de heller ikke kompensasjon fra staten da de ikke driver en momspliktig virksomhet. Larsen har tatt opp dette videre oppover i et brev, helt til finanskomiteen, og håper det kommer en endring.

Fortsatt er de fleste ansatte i Lofothallen AS permittert.

Åpninga av Lofothallen i dag, er derfor den første gladnyheten på lang tid for selskapet.

Fra koronavettreglene for Lofothallen:

"Det skal ikke utøves idrettsaktivitet og treninger hvor mer enn 20 personer samles i gruppe og fysisk avstand mellom personer på minst 1 meter ikke kan overholdes."Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken