Fredag settes en mobil ladestasjon for elbil ut på Fredvang.

- Vi ønsker å plassere ladehengeren her, slik at turgåere og andre besøkende skal kunne lade bilen mens de selv lader sjel og kropp på tur i den vakre naturen i Lofoten, forteller Randi Lervik, prosjektleder i Lofotkraft Muligheter i ei pressemelding.

Tiltaket er en del av samarbeidsprosjektet "De grønne øyene" der Lofotkraft, Destination Lofoten og Lofotrådet jobber for at man etterhvert kan forflytte seg gjennom Lofoten uten å forårsake klimautslipp og slitasje på naturen.

Bygdelaget på Fredvang har sagt seg villige til å ha tilsyn med ladestasjonen, og kommunen har også hilst prosjektet velkommen.

Polar Kraft sørger for at det blir futt i ladestasjonens ti ladekontakter som blir tilgjengelige via app, sms eller ladebrikke.

-Dette tiltaket passer 100% med Polar Kraft sitt ønske om å være med på elektrifiseringen av Nord Norge. I tillegg gir det oss muligheter til å legge til rette for økt fossilfri bilturisme i verdens beste landsdel under en spesiell ferietid, sier Frank Sundermeier, salgssjef i Polar Kraft i pressemeldinga.

Ladehengeren ble utviklet i forbindelse med fjorårets Arctic Race of Norway.

Totalt settes det ut tre hengere i nord denne sommeren, ved Dronningruta i Vesterålen og på Larsneset ved Harstad.