I disse koronatider

Av

Korona-viruset herjer over det ganske land og resten av verden.

DEL

MeningerViruset har satt Norge og verden i en alvorlig og farlig situasjon for både land og folk. Det er en fiende som ikke synes og vanskelig å slåss mot, men må kjempes imot med alle krefter.

Norge er i en annen situasjon enn mange andre land da landet har et stort oljefond (takket være oljen som har gjort landet rikt) og støtte seg på. Hadde staten ikke hatt det hadde vi sannsynlig vis vært i en annen og vanskeligere situasjon. Politikerne er kommet på banen og kommet med tiltak som blir kostbart, men nødvendig og Norge har råd til det for vi har penger på bok.

Slik situasjonen er nå ser jeg og kan sammenligne mye fra 2. verdenskrig. Da det var ikke elektrisitet, men parafinlamper til lys og likevel måtte folk ha sorte gardiner, det som da var blendingsgardiner slik at det ikke skulle komme lys ut, for det hadde okkupasjonsmakten bestemt. Kunne heller ikke gå eller reise hvor folk ønsket, ikke være ute etter mørkets frambrudd, heller ikke kjøpe den maten som var nødvendig for livsopphold for det var ikke kolonialvarer å få kjøpt, de varene som var tilgjengelig var kun for dem som hadde rasjoneringskort.

Heller hadde vi ingen kommunikasjon med opplysninger da det ikke var TV da, heller ikke lov å ha radioapparat for det hadde okkupasjonsmakten inndradd fra folket. Landet hadde heller ikke et stort oljefond å støtte seg på, men folk var kreative på alle måter og det gikk på et vis, men den maten som ble servert måtte spises for det var ikke bare å si at det likte vi ikke.

Likevel var folk her nord heldig på en måte da det var tilgang på fisk som var hovedingrediensen i alle hjem. Nå er det andre tider og det skal vi være glad for, jeg ønsker meg ikke tilbake til den tiden. Slik situasjonen er for folket nå får vi se at alt kommer ikke rekende på en fjøl, men må finne på gode løsninger for å holde i gang vårt samfunn.

Det som styrker oss er at vi har samfunn med et sterkt fellesskap der vi står sammen i både gode og dårlige tider.

Vi har et godt og fungerende helsevesen som tar godt vare på oss når vi har behov for det, tilgang på rent og godt vann, landet har et stort oljefond å støtte seg på, Norge er et godt sosialt land og godt å leve i og nå opplever vi at politikerne har vist at de kan samarbeide i vanskelige tider og ikke drive politiske kjepphester.

Hvor lenge denne tilstanden skal vedvare er nok ikke gitt å svare på, men en ting tror jeg; Norge og verden vil bli forandret, hvordan er vanskelig å forstille seg, men den som lever får se.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags