– Vi byr på elleville scenenummer signert malebarisk dyktige revylag fra nord, og flere prisvinnere fra både nordnorsk og norsk revyfestival blir å finne på scenen, skriver leder i Svolvær Byteater, Hanne Kilvær Eilertsen, i en pressemelding.

Troms er med

Den to timer lange revyfesten arrangeres av Svolvær Byteater og Lofoten kulturhus. Humoristiske lag fra Lofoten, Vesterålen og Troms skal underholde i to timer.

– Nytt av året er at Troms er representert! Vi har med oss Kent Are Amundsen fra Malangsrevyen som instruktør og regissør, og heldigvis byr han på noen scenesprell også. Kent Are er en fremragende revyartist som Lofoten bare kan glede seg til å få oppleve, skriver Eilertsen.

Fra Lofoten står Laukvik humorklan, Humorkameratene, Hælsikes kvinnfolk, Svolvær Byteater og Russerevyen 2019 på scenen. Fra Vesterålen kommer Kleivarevyen.

– Hælsikes kvinnfolk kommer rett fra latterbrøl i Stormen i Bodø til Jubelrevyscena. Humorkameratene er kjent fra en rekke heseblesende show. Kleivarevyen har tidligere begeistret publikum. Laukvik humorklan vekte oppsikt og vant humorpris for sin video «Humor mot terror» i 2017, og vi gleder oss stort til å se hva de vil finne på i kulturhuset, forteller byteater lederen.

Det blir også gjensyn med noen av numrene fra årets Russerevy, «En kveld med russen». Svolvær Byteater har samlet troppene igjen og blir også å se på scenen. De hadde suksess med revyen «På høy tid» i fjor.

– Innholdsrikt

Revyorkesteret ledes av kapellmester Bent Windsrygg.

– Dette blir to innholdsrike timer man absolutt ikke bør gå glipp av, mener Eilertsen

I 2019 mottar prosjektet støtte fra Sparebank1 Nord-Norge og Samfunnsløftet.